Μυστηριώδες διαστημικό απόβλητο θα πέσει στη Γη [video]

0
998

Ένα μυστηριώδες διαστημικό σκουπίδι αναμένεται να πέσει στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 65 χιλιόμετρα νότια της Σρι Λάνκα στις 13 Νοεμβρίου.

Το μυστήριο έγκειται στο ότι οι αστρονόμοι δεν μπορούν να προσδιορίσουν τη φύση του αντικειμένου που έλαβε την κωδική ονομασία WT1190F.

Μόνο τη διάμετρό του έχουν καταφέρει να υπολογίσουν, καθώς και να εντοπίσουν την ασυνήθιστη τροχιά του γύρω από τη Γη, πιο μακριά από την τροχιά της Σελήνης, αλλά και το σημείο της πρόσκρουσής του στη Γη.

Το αντικείμενο βρίσκεται στα τηλεσκόπια της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και εντοπίστηκε από το Catalina Sky Survey, το παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου του Tucson. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι πρόκειται για κομμάτι κοσμικών απορριμμάτων που είχαν σταλεί στο διάστημα από τον άνθρωπο.

Οι αστροφυσικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε ακόμη να είναι και ένα απόβλητο από τις επανδρωμένες αποστολές Apollo της NASA στη Σελήνη, όπως σύστημα προώθησης ή δεξαμενή καυσίμου για πυραύλους.

Το Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA (Jet Propulsion Laboratory-JPL) στην Καλιφόρνια εκτιμά ότι το αντικείμενο θα εξαϋλωθεί λίγο μετά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα στις 08.20 το πρωί ώρα Ελλάδας.

econews

Σχόλια