Βραβεία Natura 2000 για τρίτη χρονιά – Πώς δηλώνουμε συμμετοχή

0
1364

Μετά δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές, αρχίζει, για τρίτη χρονιά, η υποβολή αιτήσεων για την απονομή των βραβείων Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τιμά τα κορυφαία επιτεύγματα στον τομέα της διατήρησης της φύσης.

Η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες και θα παραμείνει εν ισχύ έως την 1η Δεκεμβρίου 2015.

Αυτά τα βραβεία απευθύνονται σε οποιονδήποτε δραστηριοποιείται σε τομείς που σχετίζονται με το Natura 2000: τοπικές και εθνικές αρχές, επιχειρήσεις, γαιοκτήμονες, ΜΚΟ, εκπαιδευτικοί φορείς και ιδιώτες και από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ δικαιούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε μία από τις πέντε κατηγορίες των βραβείων.

Τα βραβεία Natura 2000 έχουν ως στόχο την επιβράβευση της αριστείας στη διαχείριση και την προβολή του δικτύου και των στόχων του καθώς και την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το Natura 2000 και τα οφέλη του για τους ευρωπαίους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις πέντε κατηγορίες βραβείων, το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται στην πρόταση που λαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων μέσω ανοιχτής δημόσιας ψηφοφορίας στον ιστότοπο των βραβείων.

Οι υπόλοιπες πέντε κατηγορίες είναι οι εξής: Διατήρηση, Οικονομικά Οφέλη, Επικοινωνία, Συγκερασμός συμφερόντων/αντιλήψεων και Συνεργασία και Δικτύωση.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα περιβάλλοντος, θαλάσσιας πολιτικής και αλιείας, Karmenu Vella, σε τελετή υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον ιστότοπο:

http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/awards/.

Για περισσότερες συμβουλές από τις καλύτερες προτάσεις που υποβλήθηκαν το 2014 και το 2015, δείτε τις εκθέσεις συγκριτικής αξιολόγησης: https://www.adelphi.de/en/publication/european-natura-2000-award-benchmarking-report

Για συγκεκριμένες ερωτήσεις/προτάσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία των βραβείων Natura 2000: n2000awards@adelphi.de

Σχόλια