Ακόμα 68 εταιρείες-κολοσσοί δεσμεύονται για ρύπους και καθαρή ενέργεια

0
327

Τον Ιούλιο μάθαμε ότι 13 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες δεσμεύτηκαν να επενδύσουν 140 δισ. δολάρια σε δράσεις και έργα που θα μειώσουν την εκπομπή ρύπων του θερμοκηπίου.

Εταιρείες-κολοσσοί όπως η Apple, η Berkshire Hathaway Energy και η Goldman Sach δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, να χρηματοδοτήσουν «πράσινες» επιχειρηματικές δραστηριότητες, να περιορίσουν την κατανάλωση νερού, αλλά και να εγκαταστήσουν συστήματα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1.600 Μεγαβάτ.

Τις εταιρείες αυτές αποφάσισαν να ακολουθήσουν ακόμα 68.

Μεταξύ άλλων:

Η Best Buy, μια μεγάλη αλυσίδα πώλησης υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 45% ως το 2020 στις εγκαταστάσεις της στη Βόρειο Αμερική διπλασιάζοντας τον προηγούμενο στόχο.

Η εταιρεία ενέργειας Pacific Gas and Electric Company (PG&E) θα επενδύσει τρία δισ. δολάρια για να εκσυγχρονίσει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να εντάξει αποτελεσματικότερα μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλες τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών και να προμηθεύσει τους πελάτες της με ενέργεια κατά 60% παραχθείσα από ανανεώσιμες πηγές ως το 2020.

Η γνωστή μας IKEA δεσμεύεται να παράγει ανανεώσιμη ενέργεια ίση με την ενέργεια που καταναλώνει παγκοσμίως ως το 2020.

Η Kellogg’s (η εταιρεία που παράγει τα γνωστά κορν φλέικς και άλλα δημητριακά) θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 15% επιπλέον σε σύγκριση με τη φετινή της επίδοση.

Η εταιρεία καλλυντικών L’Oreal USA δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα εργοστάσια και τα κέντρα διανομής της κατά 60% ως το 2020 με έτος βάσης το 2005.

Οι δεσμεύσεις των εταιρειών εντάσσονται στις Κλιματικές Δεσμεύσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση Ομπάμα και θα χρησιμοποιηθούν και ως μοχλός πίεσης ενόψει της Διάσκεψης για το Κλίμα που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το Δεκέμβριο.

Μέχρι σήμερα τη δέσμευση έχουν υπογράψει 81 εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από εννέα εκατομμύρια εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

econews

Σχόλια