Βόλος: κολαστήριο για τα αδέσποτα έγινε το καταφύγιο ζώων

0
644

Εφιαλτικές χαρακτηρίζει τις εικόνες που αντίκρυσαν χθες στο καταφύγιο, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, μετά την επίσκεψη που έγινε στο δημοτικό «καταφύγιο» αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές του Βόλου από πολίτες και μέλη φιλοζωικών σωματείων εντός και εκτός Βόλου, ενώ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ποινικά αδικήματα.

«Η κατάσταση που αντίκρισαν ήταν πέρα από κάθε εφιαλτικό σενάριο. Μέσα στα κλουβιά ήταν υποσιτισμένα και αδύναμα ζώα και στο χώρο γύρω από το «καταφύγιο» υπήρχαν σκελετοί και πτώματα ζώων σε πλήρη αποσύνθεση. Παρούσα ήταν η υπάλληλος του «καταφυγίου» και απών ο υπεύθυνος-ανεύθυνος ιδιώτης που είχε αναλάβει τη διαχείριση του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Φ.Ο.Β.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου αναφέρει ότι ζητήθηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα που όμως δεν πραγματοποιήθηκε και κλήθηκε η αστυνομία η οποία μετέβη στο χώρο.

Η Φ.Ο.Β. υπενθυμίζει ότι μόλις δέκα ημέρες είχε πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστικός έλεγχος από μέλη Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου και είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντόςυπευθύνου και από τα δυο φιλοζωικάσωματεία.

«Πλέον, δεν μιλάμεγια κακή διαχείριση του «καταφυγίου», αλλά για ποινικά αδικήματα», καταλήγει η ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας.

Σημειώνεται ότι η διαχείριση του καταφυγίου στον ιδιώτη είχε ανατεθεί απευθείας από τη δημοτική Αρχή υπό τον Αχιλλέα Μπέο, γνωστό για την «αγάπη» του προς τα ζώα, τους ανθρώπους και την υψηλή τέχνη.

—Τι είδαν οι φιλόζωοι

Στο θέατρο του μαρτυρίου βρέθηκαν φιλόζωοι από τη Μαγνησία, αλλά και άνθρωποι που ταξίδεψαν από την Αττική για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το έγκλημα που έχει συντελεστεί: σκελετωμένα και άρρωστα σκυλιά στο «καταφύγιο», πτώματα σε προχωρημένη σήψη πεταμένα γύρω, κομμένα μέλη και «φρέσκα» κουφάρια.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, o Αχιλλέας Μπέος είχε στείλει άνδρες των ΜΑΤ στο καταφύγιο-κολαστήριο με αφορμή την επίσκεψη των φιλόζωων.

Ο υπεύθυνος του καταφυγίου ονόματι Νικόλαος Πολύζος, απουσίαζε.

Οι 40 φιλόζωοι από την Αθήνα που ταξίδεψαν με πούλμαν μετέφεραν 200 κιλά σκυλοτροφής καθώς επίσης φάρμακα και κουβέρτες.

Μέλη του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» πήραν κάποια άρρωστα ζώα για να τα μεταφέρουν σε κτηνίατρο.

Μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο εντοπίστηκαν 56 σκυλιά, ενώ στις 9 Οκτωβρίου τα σκυλιά που είχε καταμετρήσει κατά την αυτοψία το Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ήταν 70 και το 40% από αυτά μάλιστα υποσιτισμένα ενώ βρίσκονται εκεί αρκετές εβδομάδες έως και μήνες.

econews

Σχόλια