Κυνηγός σκότωσε (για πλάκα) έναν από τους μεγαλύτερους ελέφαντες της Αφρικής

0
741

Τον πιο ηλικιωμένο ελέφαντα της Αφρική σκότωσε ένας γερμανός κυνηγός στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε.

Το περήφανο ζώο ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών.

Ο Γερμανός κυνηγός, δίχως κανέναν ενδοιασμό, έβγαλε φωτογραφίες δίπλα στο «θήραμά» του, μαζί με τον οδηγό του, ενώ σε άλλη φωτογραφία διακρίνονται οι κομμένοι του χαυλιόδοντες του ζώου, οι οποίοι ξεπερνούν σε ύψος έναν άνδρα και έχουν βάρος 55 κιλά.

Όπως ισχυρίζεται ο Γερμανός, πλήρωσε περίπου 50.000 ευρώ για να λάβει άδεια θήρας από την αρμόδια υπηρεσία της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε.

Ο ελέφαντας βρήκε τραγικό θάνατο στις 8 Οκτωβρίου στο πλαίσιο οργανωμένου σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Γκοναρέζου. Οι φωτογραφίες του Γερμανού κυνηγού με τον νεκρό ελέφαντα μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν χιλιάδες αντιδράσεις από οικολογικές οργανώσεις και απλούς πολίτες.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου, ο ελέφαντας δεν ήταν καταγεγραμμένος. Εικάζεται πως εισήλθε στην περιοχή από το Κρούγκερ Παρκ, της Νοτίου Αφρικής. Εκπρόσωπος του Κρούγκερ Παρκ ωστόσο, υποστήριξε ότι αν ο ελέφαντας αυτός είχε μετακινηθεί, θα είχε οδηγήσει στην περιοχή της Ζιμπάμπουε και ολόκληρη την κοινότητα ελεφάντων μαζί του. «Δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες και από τις τοπικές οργανώσεις, εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε: «Πρόκειται για μεγάλη απογοήτευση, διότι όταν ένας ντόπιος σκοτώνει ένα ζώο για να θρέψει την οικογένειά του, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια. Όταν ένας ξένος κυνηγός σκοτώνει ένα ζώο, το παίρνει μαζί του και δεν αντιμετωπίζει την παραμικρή συνέπεια. Ποιο είναι το μήνυμα που δίνουμε στον κόσμο;».

Pictures reportedly showing elephant called Nkombo who was killed by hunter in a hunt organised by SSG Safaris close to Zimbabwe's Gonarezhou National Park

Η περίπτωση του Γερμανού κυνηγού είναι ανάλογη με εκείνη του Αμερικανού οδοντίατρου, Γουόλτερ Πάλμερ που σκότωσε τον Σεσίλ, το λιοντάρι-σύμβολο της Ζιμπάμπουε.

Και εκείνος είχε εξασφαλίσει όλα τα νόμιμα έγγραφα και για τον λόγο αυτό δεν βρέθηκε υπόλογος στη δικαιοσύνη.

econews

Σχόλια