Μουσείο Γουλανδρή: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αιολική ενέργεια

0
356

Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2015 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου θα συμμετάσχουν στο καινοτόμο, επιστημονικό, βιωματικό εργαστήριο «Αιολική Ενέργεια – Ο Άνεμος στην Ζωή σας» που διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα προβλήματα του περιβάλλοντος, μέσα από την αναζήτηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εμβάθυνση των επιστημονικών εννοιών που αφορούν την παραγωγή αιολικής ενέργειας, καθώς και η ενημέρωση σε θέματα παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.

Οι θέσεις για 500 μαθητές έχουν ήδη συμπληρωθεί και εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τα σχολεία. Τον Φεβρουάριο 2016 θα ανακοινωθεί η συνέχιση του προγράμματος.

Το καίριο θέμα της αιολικής ενέργειας θα παρουσιαστεί στις 7 Νοεμβρίου 2015 σε ειδική Ημερίδα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση για την Ημερίδα.

Φωτό: creteplus. gr

Σχόλια