Έκοψαν με αλυσοπρίονο φωλιές πελαργών

0
74

Τον Απρίλιο που μας πέρασε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ τοποθέτησε στο Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας τέσσερεις ξύλινους στύλους ανά δεκαπέντε μέτρα με δυο τεχνητά καλάθια-φωλιών πελαργών κατόπιν αιτήματος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.).

Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση του προστατευόμενου πελαργού Ciconia ciconia, ενθάρρυνση του φωλιάσματος και η προστασία της αναπαραγωγής.

Δυστυχώς όμως πριν από μερικές ημέρες οι επόπτες φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της καθημερινής περιπολίας τους έγιναν μάρτυρες ενός αρνητικούς γεγονότος: δύο από τους τέσσερεις ξύλινους στύλους «είχαν κάνει φτερά».

Συγκεκριμένα, κόπηκαν με αλυσοπρίονο τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2015. Άμεσα ενημερώθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ για το περιστατικό ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας.

Το σίγουρο είναι ότι οι δυο κομμένοι στύλοι δεν προορίζονται για καυσόξυλα αλλά για άλλη χρήση μιας και είναι εμποτισμένοι με πισσέλαιο για προστασία από τη φθορά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η προσχεδιασμένη ενέργεια των αγνώστων για το φώλιασμα των πελαργών προδίδει απλώς την έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας και αγάπης προς κάθε απειλούμενο είδος και το φυσικό περιβάλλον.

 

Σχόλια