Αιολικό-μαμούθ 225 Μεγαβάτ στη Νότια Εύβοια πήρε περιβαλλοντική έγκριση

0
2349

Έντεκα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 225 Μεγαβάτ έλαβαν έγκριση περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Τα αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν στη νότια Εύβοια. Αποτελούνται από 75 ανεμογεννήτριες της Vestas ισχύος τριών Μεγαβάτ η κάθε μία.

Ανήκουν στην RF Energy, στην οποία συμμετέχει σε ποσοστό 50% θυγατρική της FG Europe του ομίλου Φειδάκη, με συμμετοχή και εταιρειών του ομίλου Ρέστη.

Η παραγόμενη ενέργεια, σύμφωνα με την άδεια, θα διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο με υποβρύχιο καλώδιο μήκους 59,5 χιλιομέτρων. Αυτό θα συνδέει τη θέση Ευαγγελισμός – Κόμητο της Εύβοιας με την Κακιά Θάλασσα Κερατέας στην Αττική.

Όπως μεταδίδει το euro2day, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων δεν είναι ιδιαίτερα σαφής. Μιλά συγκεκριμένα για υπόγειο καλώδιο υψηλής τάσης μήκους 18,5 χιλιομέτρων που θα συνδέει την Κακιά Θάλασσα με σημείο στα Μεσόγεια, όπου θα κατασκευαστεί Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης.

Τα ακριβή σημεία της όδευσης του υπόγειου καλωδίου και κατασκευής του ΚΥΤ, περιγράφονται σε χάρτη, χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένη αναφορά στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.

econews

Σχόλια