Ανεμοστρόβιλος άνοιξε τάφους, αναποδογύρισε αυτοκίνητα στην Πελοπόννησο

0
565
Ένας ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε στη νότια Πελοπόννησο προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη Μεσσηνία και τη Λακωνία. 

Σύμφωνα με το «Θάρρος news» της Καλαμάτας, άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ νταλίκα «δίπλωσε» από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.

Ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια, ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική, όπως και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν.

Καταστροφές σημειώθηκαν και στη Σκάλα Λακωνίας, όπως μετέδωσε το site «Apela.gr». Δέντρα έπεσαν σε δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν σε κεντρικές οδούς και άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση αντικειμένων.

«Ήταν ένας πραγματικός πρωινός διάβολος. Στο πέρασμά του παρέσερνε νταλίκες, αυτοκίνητα, σκεπές εργοστασίων, στύλους της ΔΕΗ, έσπαγε τζαμαρίες καταστημάτων, ξερίζωνε δέντρα, ακόμη και βαριά μηχανήματα εκσφενδόνιζε» δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.

«Ζητάμε βοήθεια από το κράτος, ζητάμε να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή μας θεομηνιόπληκτη» είπε ο κ. Νίκας, που εκτιμά πως οι ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα είναι τέτοιες που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκαθίστανται. «Μιλάμε για ολική καταστροφή και απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Μέχρι στιγμής έχει αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία από την ανατροπή νταλίκας στην είσοδο της πόλης, και η Τροχαία εκτρέπει την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Αθηνών (παλαιά εθνική οδός), όπου κι εκεί η κυκλοφορία ακόμη εμποδίζεται από πτώση κολώνας της ΔΕΗ.

22964140_15764259.limghandler

Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προβαίνουν ήδη στην καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις και γεωτεχνικοί της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις αγροτικές καλλιέργειες (θερμοκήπια – ανθοκήπια και ελαιόδενδρα).

«Ζητάμε η πολιτεία να κηρύξει την περιοχή πληγείσα και να συνδράμει τους επαγγελματίες εκείνους που υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σε πολλές περιπτώσεις και ολική καταστροφή» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

—Προβλήματα και στην Αχαΐα

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος-Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας.

Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό.


—Καταιγίδα και στα Χανιά

Καταρρακτωδώς βρέχει από το πρωί και στα Χανιά. Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα σοβαρά προβλήματα.

Σχόλια