Οικιακά φωτοβολταϊκά: μπαταρία της Panasonic για ηλιακή ενέργεια το βράδυ

1
4741

Η Panasonic ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην ευρωπαϊκή αγορά μια οικιακή λύση αποθήκευσης της ενέργειας που παράγουν τα φωτοβολταϊκά σε στέγες.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Panasonic Europe, Λωράν Αμπαντί στην έκθεση ηλεκτρονικών IFA που έλαβε χώρα στο Βερολίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η διάθεση των προϊόντων θα ξεκινήσει στη Γερμανία και στη συνέχεια στη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί ακριβείς ημερομηνίες.

Η συσκευή αποθήκευσης LJ-SK84A βασίζεται σε ένα σύστημα μπαταριών ιόντων-λιθίου, έχει αποθηκευτική ικανότητα 8 Κιλοβατωρών ηλεκτρικής ενέργειας και ισχύ 2 Κιλοβάτ. Σε πλήρη φόρτιση, η μπαταρία αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας μπορεί να παράσχει ισχύ 2 Κιλοβάτ για τέσσερεις ώρες.

Όπως και άλλα αντίστοιχα συστήματα αποθήκευσης, η λύση της Panasonic είναι σχεδιασμένη ώστε να παρέχει επαρκές φωτοβολταϊκό φορτίο βάσης κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, μια δυνατότητα που βελτιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας στο σπίτι με την αποθήκευση του πλεονάσματος για μεταγενέστερη χρήση.

Επιπλέον, το σύστημα περιλαμβάνει ένα σύστημα «ελέγχου της ζήτησης της αποθηκευμένης ενέργειας» που επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύσουν διαφορετικά προγράμματα φόρτισης/εκφόρτισης ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Δηλαδή, το σύστημα ελέγχου επιτρέπει στους χρήστες να αποφασίσουν το χρόνο και τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων τους και να προσαρμόσουν την κατανομή της διάθεσης της αποθηκευμένης ενέργειας μέσα στην ημέρα.

Η μονάδα αποθήκευσης έχει διαστάσεις 1,38 μέτρα σε ύψος, 97 εκατοστά πλάτος και 28 εκατοστά βάθος, ενώ ζυγίζει 159 κιλά.

Τις μονάδες θα κατασκευάζει η Panasonic στην Ιαπωνία.

Ο κλάδος της αποθήκευσης ενέργειας αναπτύσσεται ταχύτατα και οι νέες τεχνολογίες αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διάδοση και την ευρεία υιοθέτηση των οικιακών φωτοβολταϊκών και άλλων «μικρών» ΑΠΕ.

Διαβάστε εδώ για το σύστημα Powerwall της Tesla, αλλά και για τις νέες οικιακές λύσεις της Trina Solar. Εντωμεταξύ, η General Electric αναπτύσσει μια λύση αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι σημερινές μπαταρίες είναι καλύτερες από ποτέ, το ίδιο και οι συσκευές που τις ρυθμίζουν και τις προστατεύουν. Εντούτοις, είναι σημαντικό να κάνετε την προεργασία σας, όσον αφορά την επιλογή των σωστών μπαταριών και την συντήρησή τους. Οι μπαταρείες Flooded lead acid είναι πιο οικονομικές και τείνουν να διαρκούν περισσότερο από τις σφραγισμένες μπαταρίες, αλλά απαιτούν συχνή συντήρηση. Οι σφραγισμένες μπαταρίες δεν απαιτούν συντήρηση και δεν θα βγάζουν διαβρωτικές αναθυμιάσεις όπως κάνουν οι μπαταρίες flooded.
    Εκδότης: http://www.europeansolarcorporation.com

Comments are closed.