Αυθαίρετα: ηλεκτρονικά η τακτοποίηση και τα πρόστιμα

0
671

Οι αλλαγές στον τρόπο πληρωμής για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η διόρθωση τυχόν λαθών στην καταχώρηση των αιτήσεων, η αλλαγή του μηχανικού αλλά και η προώθηση της δήλωσης –μετά από έγκριση των υπηρεσιών στις περιπτώσεις για παράδειγμα των παραδοσιακών οικισμών- μπορούν πλέον να γίνονται εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρονικά.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) υλοποίησε και έθεσε ήδη σε λειτουργία το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής και έγκρισης αιτημάτων μεταβολών αυθαιρέτων με αυτόματη επιλογή των διαθέσιμων αιτημάτων και πλήρη τεκμηρίωσης της διαδικασίας.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, με το σύστημα αυτό μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος εξυπηρέτησης των μηχανικών και των ιδιοκτητών αυθαιρέτων. Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκε το σύστημα αναζήτησης δηλώσεων που είναι διαθέσιμο σε όλες τις υπηρεσίες δόμησης και στο οποίο έχουν πρόσβαση 750 στελέχη των αντίστοιχων υπηρεσιών.

«Οι πολίτες μπορούν πλέον ποιο εύκολα με τη συμβολή ενός μηχανικού της επιλογής τους να καταγράψουν τις αυθαιρεσίες τους και να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα σχήματα αποπληρωμής των προστίμων τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. « ‘Ήδη περισσότερα από 900 χιλιάδες ακίνητα έχουν δηλωθεί και για περισσότερα από 615 χιλιάδες έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των προστίμων».

Σχόλια