Ενέργεια: κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ-ΔΕΗ

0
47

Την αντίδραση της Κουμουνδούρου προκάλεσαν οι αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την τύχη της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων για το τρίτο μνημόνιο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι στη ΝΔ δεν ξέρουν να διαβάζουν, καταλαβαίνουμε ότι το μόνο που τους έχει απομείνει είναι το ψέμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διασφάλισε μετά από τη σκληρή διαπραγμάτευση τον δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας και σταμάτησε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Αυτά δηλαδή που σκόπευε να ξεπουλήσει η ΝΔ».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τη Συγγρού σχετικά με τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας παριστάνει τον αντιμνημονιακό και η “παράδοση” της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται λέγοντας και πάλι τερατώδη ψέματα. Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ρητά στο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου. Όπως ρητά και ξεκάθαρα προβλέπεται και η παραχώρηση από τη ΔΕΗ του 50% της εμπορίας και παραγωγής ρεύματος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια