ΗΠΑ: Υπερδύναμη στις ΑΠΕ με μισό δισ. φωτοβολταϊκά ο στόχος της Χίλαρυ

0
85

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρυ Κλίντον ανάγει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε πρωταρχικό στόχο της προεκλογικής της εκστρατείας και υπόσχεται την εγκατάσταση μισού δισεκατομμυρίου φωτοβολταϊκών πάνελ μετά το τέλος της πρώτης της θητείας εάν και εφόσον εκλεγεί.

Η Κλίντον απηύθυνε επίσης έκκληση για μεγαλύτερη διείσδυση και των υπολοίπων ΑΠΕ θέτοντας ως στόχο την ηλεκτροδότηση κάθε αμερικανικού νοικοκυριού από καθαρή ενέργεια μέσα σε μια δεκαετία.

«Θέλω περισσότερη αιολική ενέργεια, περισσότερη ηλιακή ενέργεια, πιο εξελιγμένα βιοκαύσιμα, περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας» ανέφερε η Κλίντον σε προεκλογική ομιλία στην Άιοβα.

Τους δύο «πράσινους» στόχους -για τα φωτοβολταϊκά και την κατανάλωση ΑΠΕ από τα νοικοκυριά- παρουσίασε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην προεκλογική της ιστοσελίδα την Κυριακή.

“Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής. Μπορούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές σχετικά με την ενέργεια που καταναλώνουμε και παράγουμε» λέει στο βίντεο η Κλίντον και σε δραματικούς τόνους κάνει ειδική αναφορά «στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Σύμφωνα με την τέως υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, το «κλιματικό» της πρόγραμμα προβλέπει αύξηση της φωτοβολταϊκής ηλεκτροπαραγωγής κατά 700% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Δείτε το προεκλογικό βίντεο της Χίλαρυ Κλίντον!

econews

Σχόλια