Τα σκουπίδια δηλητηριάζουν την Ηλεία: Ρύπανση, πυρκαγιές και έντομα

0
276

Παρέμβαση για τα απορρίμματα, που όπως αναφέρουν εξακολουθούν να παραμένουν αμάζευτα σε κοινότητες, αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές του Πύργου, έκαναν επιστημονικοί φορείς της Ηλείας, οι οποίοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, με κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι του ιατρικού συλλόγου Ν. Κατσαρός, του φαρμακευτικού Δ. Θεοδωρόπουλος, του οδοντιατρικού Α. Γαλανόπουλος, του δικηγορικού Δ. Δημητρουλόπουλος και του παραρτήματος του ΤΕΕ Β. Κανελλόπουλος, αναφέρουν ότι το πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις, ζητώντας από τη δημοτική αρχή, να εντείνει τις προσπάθειες, για την ταχεία απομάκρυνση των απορριμμάτων.

Ακόμη, αναφέρουν ότι «οι κάτοικοι των κοινοτήτων δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ώστε να ζουν με τα απορρίμματα, έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους».

Οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων σημειώνουν ακόμη ότι «δραματική είναι η κατάσταση και στις παραθαλάσσιες περιοχές», ενώ όπως προσθέτουν, «το ίδιο συμβαίνει και κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών, ακόμα κι αυτών που εντάσσονται στο δίκτυο των τουριστικών διαδρομών, που ακολουθούν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της περιοχής για να θαυμάσουν τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας».

Εκτός από αυτό στους σωρούς των σκουπιδιών εκδηλώνονται πυρκαγιές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν παρακείμενες αγροτικές περιοχές και κατοικίες.

Επίσης, ορισμένες κοινότητες της Ηλείας έχουν κατακλυστεί από έντομα και τρωκτικά εξαιτίας των σκουπιδιών.

Σχόλια