Πυρκαγιές: πολύ υψηλός κίνδυνος λόγω καύσωνα την Τρίτη

0
57

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστώντας την προσοχή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται:

• στην Περιφέρεια Αττικής,

• στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)

• στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),

• στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)

Η Γ.Γ. έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δείτε τον χάρτη!

150721

Σχόλια