Ανασχηματισμός: ο υποψήφιος διάδοχος του Λαφαζάνη στο υπουργείο Περιβάλλοντος

0
26

Βέβαιος θα πρέπει να θεωρείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αφού μπορεί στη χθεσινή ψηφοφορία η συμφωνία με τους δανειστές να εγκρίθηκε με 229 «Ναι» ωστόσο οι 39 κυβερνητικές διαρροές τον καθιστούν επιβεβλημένο.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Κώστα Ήσυχου, των τριών δηλαδή υπουργών της αριστερής πλατφόρμας που έχουν διαφοροποιηθεί κάθετα από τη νέα συμφωνία θεωρώντας την επαχθές και αδιέξοδο μνημόνιο.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος πιθανότερος διάδοχος του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα πρέπει να θεωρείται ο νυν υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος δεν επιθυμεί τη σύνδεσή του με τις «μνημονιακές» αλλαγές στα εργασιακά.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά προορίζεται ο Σάββας Ρομπόλης.

Το δρόμο της μετακίνησής του σε άλλο υπουργείο είναι πιθανό να πάρει και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας καθώς διαφωνεί με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ενώ επισφαλής θα πρέπει να θεωρείται και η θέση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Έχει επίσης δημιουργηθεί ήδη κενό με τις παραιτήσεις του Νίκου Χουντή προ ημερών και της Νάντιας Βαλαβάνη από χθες.

Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι αλλαγές στο σχήμα εάν τεθεί θέμα με την παραμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής και την θέση της δεν λάβουν ένας εκ των Δημήτρη Βίτσα ή Αλέξη Μητρόπουλου, αλλά ο υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης Νίκος Βούτσης.

Σχόλια