Αφισορρύπανση και κρατικά πανό υπέρ του "ΟΧΙ" στην Αθήνα

0
30

Χιλιάδες αφίσες υπέρ του «ΟΧΙ» ρυπαίνουν από τον πρωί το Κέντρο της Αθήνας εγείροντας ζητήματα νομιμότητας, αφού η αφισοκόλληση είναι παράνομη βάσει του νόμου 4023/11, αλλά και ερωτήματα σχετικά με την προέλευση των κονδυλίων που απαιτήθηκαν.

Την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν στωικά στις ουρές των τραπεζών για ένα μικρό μέρος της σύνταξής τους, μικροκαταθέτες βλέπουν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής να τίθενται σε κίνδυνο και μακροχρόνια άνεργοι αδυνατούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, το κυβερνόν κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να γεμίσει τους δρόμους της Αθήνας με πανάκριβες αφίσες υπέρ της θέσης που υποστηρίζει για το μέλλον της χώρας.

Σε αυτή την προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει κινητοποιήσει μεγάλο μέρος του μηχανισμού που δημιουργεί στον (κατά τ΄άλλα) Δημόσιο τομέα.

Ενδεικτικά, τεράστιο πανό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αναρτήθηκε στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών.

Το πανό εκτείνεται σε δύο ορόφους και γράφει «Όχι στους εκβιασμούς και τη λιτότητα», στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Δελτίο τύπου υπέρ του «ΟΧΙ» εξέδωσε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η προκήρυξη του δημοψηφίσματος υποκρύπτει καταστρατήγηση της συνταγματικής απαγόρευσης διενέργειας δημοψηφισμάτων επί δημοσιονομικών θεμάτων.

Σχόλια