ΔΕΗ: διασφαλισμένη η ηλεκτροδότηση της Ελλάδας

0
77

Μετά από αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, αναβλήθηκε για τις 13ης Ιουλίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων, την οποία θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν τη διανομή μερίσματος, την έγκριση της παροχής εγγυήσεων της ΔΕΗ προς θυγατρικές της για την έκδοση ή σύναψη δανείων κλπ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης  δήλωσε ότι η ΔΕΗ υπήρξε πάντοτε πυλώνας σταθερότητας και εγγυητής για την οικονομία και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας. «Τον ρόλο αυτό θα επιβεβαιώσει και στις κρίσιμες ώρες που τώρα διανύουμε»,σημείωσε, τονίζοντας ότι «είναι πλήρως διασφαλισμένη η ηλεκτροδότηση της χώρας τόσο στην ηπειρωτική όσο και τη νησιωτική Ελλάδα».
Σε σχέση με τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΔΕΗ δήλωσε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για τη θετική μας ανταπόκριση σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της Επιχείρησης».
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, σε σχέση με το κρίσιμο για τη χώρα έργο κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαΐδα V» υπογράμμισε ότι «η προκαταβολή είναι διασφαλισμένη και πως με την αναμενόμενη έκδοση της οικοδομικής άδειας μέσα στον Ιούλιο, θα γίνει και η σχετική καταβολή στην ανάδοχο εταιρεία για τη συντομότερο δυνατό εκκίνηση των εργασιών κατασκευής».
Τέλος, ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε ότι τα καταστήματα της ΔΕΗ παραμένουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των πελατών και πως μέχρι την εξομάλυνση λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος της χώρας, οι πελάτες δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο στους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και διακανονισμούς.
Και κατέληξε: «Η εταιρεία έμπρακτα και με υπευθυνότητα είναι για ακόμα μια φορά στο πλευρό των πελατών της και αναμένει και τη δική τους θετική ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους προς την Επιχείρηση. Τις δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Σχόλια