Πακιστάν: άνθρωποι νεκροί σαν τις μύγες λόγω καύσωνα – Πάνω από 800 θύματα

0
85

Τουλάχιστον 780 άνθρωποι στο Καράτσι του Πακιστάν και ακόμα 30 σε άλλα σημεία της επαρχίας Σιντ έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του καταστροφικού κύματος καύσωνα που πλήττει την ασιατική χώρα.

Εκπρόσωπος του Οργανισμού Πρόνοιας Edhi δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα νεκροτομεία τους έχουν παραλάβει εκατοντάδες πτώματα και πλέον δεν υπάρχει χώρος για άλλα.

Αναφορές κάνουν λόγο για ανθρώπους που πέφτουν νεκροί στο δρόμο λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που επικρατούν.

Την Τρίτη η θερμοκρασία έφθασε τους 45 βαθμούς Κελσίου με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ να ζητά μέτρα έκτακτης ανάγκης με τη συμμετοχή του στρατού που συστήνει κέντρα θερμοπληξίας. Η Εθνική Διαχειριστική Αρχή Καταστροφών της χώρας (NDMA) δήλωσε ότι είχε λάβει εντολές από τον κ Σαρίφ να αναλάβει άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται οργισμένοι με τις αρχές, διότι οι περικοπές ρεύματος έχουν περιορίσει τη χρήση των κλιματιστικών μονάδων και των ανεμιστήρων, όπως λένε οι ανταποκριτές του BBC στην περιοχή.

Την κατάσταση επιδεινώνει η μαζική αποχή από την λήψη νερού λόγω της νηστείας που επιβάλλει το Ραμαζάνι, ενώ υποφέρουν ιδιαιτέρως ηλικιωμένοι και ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Οι καύσωνες δεν σπανίζουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στο Πακιστάν, αλλά οι παρατεταμένες διακοπές ρεύματος φαίνεται ότι έχουν επιδεινώσει την κατάσταση παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.

econews

Σχόλια