Τα Planet καθάρισαν 4 παραλίες της Αθήνας με τη «2η Απόβαση Καθαριότητας» [video]

0
153

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, τα οικολογικά καθαριστικά Planet γιόρτασαν την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος 2015, που για φέτος είχε θέμα «7 Δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή».

Έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεκάδες νεαροί αθλητές ιστιοπλοϊκών ομίλων της Αττικής απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τις ακτές μας, πραγματοποιώντας μαζί με τα Planet τη «2η Απόβαση Καθαριότητας».

Πρωταγωνιστές της περιβαλλοντικής δράσης που γίνεται θεσμός και κινητοποιεί όλο και περισσότερους φορείς ήταν 100 μικροί ιστιοπλόοι ηλικίας 4 έως 18 ετών, από τέσσερις ιστιοπλοϊκούς ομίλους του Σαρωνικού, οι οποίοι μαζί με τους γονείς και τους προπονητές τους διένυσαν συνολικά πάνω από 10 ναυτικά μίλια για να φτάσουν στις τέσσερεις επιλεγμένες παραλίες: τα Βοτσαλάκια στον Πειραιά (ΙΟΠ), την παραλία Φλοίσβου στο Π. Φάληρο (ΝΟΤΚ), την παραλία Ζέρβα στη Γλυφάδα (ΑNΟΓ) και την Β” Πλαζ Βούλας (ΝΑΟΒ).

Εκεί, έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, απομάκρυναν εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών από μια παράκτια έκταση 30 στρεμμάτων.

Οι διοργανωτές κατέγραψαν σε βάση δεδομένων τους τύπους απορριμμάτων που συλλέχθηκαν.

Στο τέλος της δράσης, η οποία διοργανώθηκε από τα Planet, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα και δώρα ως ελάχιστη επιβράβευση της πολύτιμης συμβολής τους σε αυτήν την περιβαλλοντική πρωτοβουλία-θεσμό.

Τα Planet, η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων με φυτικά συστατικά της Rolco, παραμένουν πρωτοπόρα σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας θα εξακολουθήσουν να προάγουν ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των νέων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους κάτωθι συνδέσμους και δείτε το video της δράσης:

www.facebook.com/myplanetgr

www.youtube.com/user/myplanetchannel

www.myplanet.com.gr/gr/news/category/planetnews

Σχόλια