Ποδήλατο: το κίνημα Cyclehack έρχεται στην Αθήνα 19-21 Ιουνίου – Οι συμμετοχές

0
53

Για 48 ώρες, η Αθήνα και άλλες 30 ακόμα πόλεις στον κόσμο, από το Τόκιο έως τη Νέα Υόρκη και απ΄το Μπιλμπάο έως τη Βηρυττό, θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα του Cyclehack.

Οι εγγραφές άνοιξαν για 40 τυχερούς συμμετέχοντες που θα βρεθούν στη Στοα Εμπόρων για να να δώσουν λύσεις σε καθημερινά αστικά ποδηλατικά προβλήματα.

Έξυπνα hacks για τα ποδήλατα μας, creative digital media, προτάσεις για τη σήμανση στην πόλη, ποδηλατικό styling και πολλά άλλα θα βρίσκονται στο μενού των δημιουργικών επιλογών για τους cyclehackers.

Το Cyclehack Athens απευθύνεται σε μηχανικούς, designers, αρχιτέκτονες, προγραμματιστές, καλλιτέχνες, ανήσυχους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες της Αθήνας και γενικά σε όλους εσάς που προτιμάτε να βλέπετε τις λύσεις και όχι τα προβλήματα. 

Ξεκινάει το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 19 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Ιουνίου με παρουσιάσεις  των cyclehackers της Αθήνας, καθώς και την ανάδειξη των καλύτερων.  Ένας παγκόσμιος opensource κατάλογος έχει δημιουργηθεί και περιμένει να φιλοξενήσει τα Cyclehacks που θα προκύψουν απ’όλες τις πόλεις που θα συμμετάσχουν.

Στο πλαίσιο του event ο Στάθης Στασινόπουλος, μηχανικός και δημιουργός του πρώτου ελληνικού σπαστού ποδηλάτου ΄’folding-project”  θα μας μιλήσει για το σχεδιαστικό ταξίδι προς την αναζήτηση του ιδανικού ποδηλάτου πόλης. Μαζί μας θα είναι επίσης και η ανοιχτή ποδηλατική ομάδα “Μόλις Φύγαμε”, για να μας διηγηθεί τη μοναδική εμπειρία του να ταξιδεύεις Αθηνά-Αμστερνταμ με ποδήλατο. 

Τo Cyclehack Athens πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Στοάς Εμπόρων. Χορηγοί υλικών ειναι τα Pallete Stores, Athanco και Three Legs and a Model. Χορηγός ενέργειας το e-food.

Οι συμμετοχές ειναι δωρεάν και γίνονται με έγγραφες. Απαιτείται η παρουσία των συμμετεχόντων όλο το Σαββατοκύριακο.

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής εδώ [https://www.eventora.com/el/Events/cyclehack-athens και θα ειδοποιηθείτε απο την ομάδα διοργάνωσης μέχρι την Πεμπτη 18 Ιουνίου για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας: 

-Πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα για το Cyclehack Athens εδώ: http://cyclehackathens.tumblr.com/program

-Περισσότερες πληροφορίες για το παγκόσμιο κίνημα του Cyclehack στο www.cyclehack.com

Σχόλια