Το 7ο Wood Water Wild Festival ξεκινάει την Παλαιά Καβάλα – Δράσεις και εκδηλώσεις

0
195

Το 7ο  Wood Water Wild Festival που ξεκινάει αυτό το Σάββατο 13 και και την Κυριακή 14 Ιουνίου θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν μια άγνωστη πτυχή της Παλαιάς Καβάλας.

Γίνεται 15 χλμ. δυτικά της πόλης και με κατεύθυνση προς τη Δράμα. Το φεστιβάλ γίνεται εδώ και επτά χρόνια στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας (Νερόμυλος), ένα ειδυλλιακό μικρό κομμάτι παρθένας φύσης 2,5χλμ μέσα στο βουνό.

Εκτός από το καλλιτεχνικό κομμάτι του, το φεστιβάλ λόγω τοποθεσίας , ευαισθητοποιεί τον κόσμο για το περιβάλλον και είναι ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης και του αθλητισμού.

Για δυο ημέρες και νύχτες ένας πανέμορφα διαμορφωμένος χώρος εκδηλώσεων στον αναστηλωμένο νερόμυλο του μονοπατιού θα φιλοξενήσει  περισσότερες από 30 δραστηριότητες. Η συμμετοχή στις οποίες είναι δωρεάν.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου, Γιάννης Προμούσας είπε ότι κύριος σκοπός του φεστιβάλ ότι είναι να βγάλουν τους ανθρώπους από τα σπίτια και τις οθόνες τους: «Στοχεύουμε», σημείωσε, «στην ανάπτυξη δράσεων που δίνουν τα ερεθίσματα και περνάνε μηνύματα, που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τη φύση, τη μουσική και τον αθλητισμό. Όλα αυτά για να επιτευχθούν χρειάζεται να δουλέψουν εθελοντικά πολλούς μήνες πριν αρκετά άτομα.

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, κρατώντας σταθερό και αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του φεστιβάλ. Δυναμώσαμε όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες. Όλες οι συναυλίες θα είναι δωρεάν, ενώ έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις για τα παιδιά, με εργαστήρια και βιωματικές εμπειρίες, ενώ θα υπάρχουν περίπτερα που θα περνάνε κοινωνικά μηνύματα στους επισκέπτες».

Το φεστιβάλ φέτος χωρίζεται σε τρεις ενότητες: στις δράσεις, τους αγώνες και το συναυλιακό κομμάτι.

«Όσοι επισκέπτες έρθουν», είπε η Αιμιλία Θεοδωρούδη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, «θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να επιλέξουν μια πληθώρα δράσεων, όπως η πεζοπορία, η αναρρίχηση, ο διαγωνισμός φωτογραφίας, παραδοσιακά παιχνίδια. Επίσης έχουμε μια προσθήκη στις δράσεις, την επίδειξη αλεξιπτώτου πλαγιάς, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Καβάλα, καθώς και επίδειξη αερομοντελισμού».

Ο ορεινός αγώνας δρόμου «Ο Δρόμος του Νερού», μια διαδρομή 19 χλμ., θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής (14/6), με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό στην Παλιά Καβάλα. Ακόμη, υπάρχει ο αγώνας mountain bike, μήκους 30 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Παλιάς Καβάλας, αλλά και ο αγώνας κωπηλασίας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.woodwaterwild.gr

—Τι είναι το περιβαλλοντικό μονοπάτι

Πρόκειται για ένα μονοπάτι συνολικού μήκους 2,5 περίπου χιλιομέτρων η κατασκευή-διάνοιξη του οποίου ξεκίνησε την άνοιξη του 2006 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2007, με πρωτοβουλία του τότε Δήμου Φιλίππων, στο πλαίσιο του προγράμματος Leader+. Το ρέμα που διατρέχει παράλληλα με το μονοπάτι έχει πεντακάθαρο τρεχούμενο νερό καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς και ψάρια του γλυκού νερού.

Στη διάρκεια της διαδρομής, ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει έναν υπέροχο καταρράκτη, έναν αναστηλωμένο νερόμυλο, ένα εγκαταλειμμένο λατομείο, καθώς και να έρθει σ’ επαφή με την πλούσια χλωρίδα της περιοχής ενώ έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι ανάπαυσης των επισκεπτών.

—Κάποια βασικά στοιχεία για το Φεστιβάλ:

Το φεστιβάλ δέχεται σε όλη τη διάρκειά του περισσότερους από 7.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Φιλοξενεί 2 επίσημους αγώνες. Έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος (19 χιλιομέτρων) με εκκίνηση από τη κεντρική πλατεία Καβάλας και τερματισμό στην πλατεία Π.Καβάλας και έναν αγώνα ΜΤΒ ορεινής ποδηλασίας (30 χιλιομέτρων) στις ορεινές διαδρομές της Π. Καβάλας.

Φιλοξενεί συγκροτήματα και DJ’s, για συναυλίες και DJsets το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ.

Φιλοξενεί αθλήματα/δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, τοξοβολία, εναέριο πέρασμα, paintball, trekking, ιππασία, yoga, νυχτερινή πεζοπορία κ.α.

Φιλοξενεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, περιβαλλοντικά εργαστήρια, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών, χορευτικές επιδείξεις, facepainting, οικολογικές δράσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, σινεμά δρόμου, επίδειξη αερομοντελισμού κ.α.

Φιλοξενεί bazaar/έκθεση χειροτεχνημάτων, παραδοσιακών προϊόντων και βιβλίου.

Φιλοξενεί ενημερωτικά περίπτερα για σκοπούς κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Φιλοξενεί καλλιτέχνες για VisualShowsμε mappingprojectionsστο φυσικό περιβάλλον καθώς και jugglingshow.

Φιλοξενεί αρκετές ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις.

Σχόλια