Πες μου τι μήνα γεννήθηκες να σου πω από τι θα αρρωστήσεις

0
57

Οι γεννημένοι το μήνα Μάρτιο συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακές παθήσεις, όπως κολπική μαρμαρυγή, καρδιακή ανεπάρκεια και στένωση της μητροειδούς βαλβίδας, καθώς και από καρκίνο του προστάτη (οι άνδρες).

Οι γεννημένοι Ιανουάριο έχουν μεγαλύτερη τάση για υπέρταση και καρδιομυοπάθεια, οι γεννημένοι Φεβρουάριο για καρκίνο των πνευμόνων, οι γεννημένοι Απρίλιο για στηθάγχη και χρόνια ισχαιμία του μυοκαρδίου και οι γεννημένοι Σεπτέμβριο για συχνούς εμετούς.

Τέλος, οι γεννημένοι Οκτώβριο είναι πιο ευάλωτοι σε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (π.χ. κρυολογήματα), καθώς και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ τους τσιμπάνε πιο συχνά διάφορα έντομα.

Ο Ιούλιος και ο Οκτώβριος συνδέονται με το άσθμα και ο Νοέμβριος με τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα μεγάλης αμερικανικής έρευνας που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Journal of American Medical Informatics Association, η οποία συσχετίζει την κατάσταση της υγείας με τον γενέθλιο μήνα.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Βιοϊατρικής Πληροφορικής Νίκολας Τατονέτι, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 1,7 εκατομμύρια ασθενείς και συσχέτισαν 1.688 παθήσεις με τον μήνα γέννησης κάθε ατόμου.

Η ανάλυση έδειξε ότι για 55 παθήσεις υπάρχει σαφής συσχέτιση του σχετικού κινδύνου εμφάνισης με τον μήνα γέννησης του ασθενούς.

Βέβαια, οι ερευνητές διευκρινίζουν οι κίνδυνοι που ενσκήπτουν από το μήνα γέννησης είναι σαφώς μικρότεροι από αυτούς που εγκυμονούν η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή.

econews

Σχόλια