Παρέμβαση εισαγγελέα για τον τοξικό καπνό που (θα συνεχίσει να) πνίγει την Αθήνα

0
88

Εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή σχετική μήνυση της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το τοξικό νέφος που εξακολουθεί να καλύπτει κατά διαστήματα περιοχές της Αθήνας, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Η εισαγγελία και συγκεκριμένα ο εισαγγελίας κ. Παπάς θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς για να εξετάσει την απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα απαιτηθούν ακόμα ένα με δύο εικοσιτετράωρα για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Νίκος Τσόγκας, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 17 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Η συνεχής καύση των εύφλεκτων υλικών έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της δυτικής Αττικής, του Πειραιά και αλλού, ενώ έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε από ξερόχορτα δίπλα στην περίφραξη του εργοστασίου και στη συνέχεια πέρασε στο εσωτερικό του προαυλίου με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε μεγάλους όγκους από χαρτόνια και πλαστικό.

Διαβάστε εδώ για τι λένε οι πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς, για το πλιάτσικο στη μονάδα από δεκάδες Ρομά που κατοικούν σε παρακείμενους καταυλισμούς και την ιστορία με τα 12 αδέσποτα σκυλιά.

econews

Σχόλια