Συνέδριο για την παράκτια αλιεία και το περιβάλλον στον Μαραθώνα

0
119

Τα προβλήματα και το μέλλον της παράκτιας αλιείας σε σχέση πάντα με την προστασία και την ανάδειξη του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι το θέμα του 1ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Παράκτιας Αλιείας με θέμα «Παράκτια Αλιεία & Περιβάλλον» που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Μαραθώνα «Ποσειδωνία» και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα.

Το συνέδριο που ξεκίνησε χθες 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Marathon Beach Resort, στο λιμάνι της Νέας Μάκρης. Έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των παράκτιων αλιέων, τη συζήτηση τους με τους αρμόδιους φορείς καθώς και την διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων – λύσεων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι Αλιευτικών Συλλόγων από όλη τη χώρα καθώς και εκπρόσωποι των κρατικών αρχών αλλά και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε θέματα ορθής διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων.

Κεντρικά ζητήματα του συνεδρίου είναι το νομικό πλαίσιο διαχείρισης της αλιείας, το κρίσιμο ζήτημα της ανάκαμψης των αλιευτικών αποθεμάτων, οι προτάσεις επιστημόνων και αλιέων για την εκπόνηση ολοκληρωμένων διαχειριστικών σχεδίων, καθώς και η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα θαλάσσιας προστασίας.

Τέλος, τις ημέρες αυτές θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για παιδιά με προβολή εκπαιδευτικού animation που έχει σχεδιάσει η ομάδα Multimedia του Αρχιπελάγους.

Σχόλια