Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS έριξε Υδάτινες Γέφυρες στον θεσσαλικό Πηνειό

0
15

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται σήμερα 5 Ιουνίου, 250 μαθητές από Δημοτικά σχολεία της Λάρισας έδωσαν δυναμικό «παρών» την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις όχθες του Πηνειού, συμμετέχοντας σε καθαρισμό της περιοχής στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015.

Η εθελοντική δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στη Λάρισα για το πρόγραμμα ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!. Η επίσκεψη αυτή περιλαμβάνει σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων με άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού νερού.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Τρίτη, 2 Ιουνίου, και ολοκληρώνονται σήμερα με την υλοποίηση διαδραστικού, συμμετοχικού εργαστηρίου, με στόχο την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και την καταγραφή, ιεράρχηση, ανάλυση και αντιμετώπιση των ζητημάτων αιχμής σε σχέση με την διαχείριση του νερού στην πόλη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει, στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ και σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου, μαθητικό καθαρισμό με συμμετοχή Δημοτικών σχολείων της περιοχής, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Α’ πλαζ Αλίμου. Επιπλέον, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την κεντρική δράση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. στη Β’ πλαζ Αλίμου (στάση τραμ Ζέφυρος).

Για μία ακόμη χρονιά, η παραλιακή λεωφόρος και τα χρόνια προβλήματα του παράκτιου μετώπου βρίσκονται στο επίκεντρο των συμβολικών δράσεων της εκστρατείας και επιλέγεται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ως πεδίο δύο καθαρισμών με αυξημένη προστιθέμενη αξία ενόψει και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σχόλια