Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη του κλάδου της ενέργειας – Ημερίδα στο ΑΕΙ Πειραιά

1
121

Το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα και τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών MSc «Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις», MSc in Energy Systems (σε συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο Heriot Watt) και το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης «Καινοτόμες Τεχνολογίες Εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας» διοργανώνουν ημερίδα-εκδήλωση με θέμα «Καινοτομικά Προγράμματα Διαρκούς και Δια Βίου Εκπαίδευσης στην Ενέργεια και το Περιβάλλον – Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του κλάδου».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 4 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Π. Ράλλη και Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προβολής και ανάδειξης των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και μελετητικών δραστηριοτήτων του εργαστηρίου.

Στελέχη επιχειρήσεων, ερευνητές και ακαδημαϊκοί στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους σχετικά με το ρόλο της διαρκούς εκπαίδευσης στην απασχόληση, την επαγγελματική εξέλιξη και πρόοδο των στελεχών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε αυτά τα δυναμικά πεδία.

Οι ομιλητές στις παράλληλες εκδηλώσεις της ημερίδας θα αναδείξουν τη σχέση ανάμεσα στη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών υψηλού επιπέδου με την ανάπτυξη του κλάδου της ενέργειας και του περιβάλλοντος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό και ευρύτερο διεθνή χώρο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για εκπαίδευση και επιμόρφωση στα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος, καθώς και σε άτομα που είτε εργάζονται ήδη είτε σκοπεύουν να αναζητήσουν εργασία σε αυτούς τους επαγγελματικούς τομείς.

Ενδεικτικά, στελέχη από δήμους, επιχειρήσεις, τη δημόσια διοίκηση, αλλά και απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τα καινοτομικά προγράμματα δια βίου μάθησης στην ενέργεια θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα πεδία αυτά.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

—Γνωριμία με το εργαστήριο

Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του εργαστηρίου, όπως τον σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (carport), την πρόταση ολοκληρωμένων λύσεων παροχής ενέργειας και νερού με αφαλάτωση (Αριστεία) και την ενεργειακή αυτονομία νησιωτικών περιοχών (Tilos Project), αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με την ανάπτυξη συστημάτων για την βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, τις καινοτομικές λύσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τις επαγγελματικές προοπτικές στα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του τμήματος Μηχανολόγων στην Ενέργεια, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της 12ης Ιουνίου και να συζητήσουν με τους φοιτητές και τους καθηγητές, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις δραστηριότητες των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής για την Ημερίδα στο www.sealab.gr και στο τηλέφωνο 210-5381430.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η δια βίου μάθηση είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Ειδικότερα εκδηλώσεις που την συνδέουν με σημαντικές θεματολογίες όπως είναι η ενέργεια και το περιβάλλον συμβάλλουν στην αειφορία της οικονομικής ανάπτυξης.

Comments are closed.