Ελληνικό: χώρος επεξεργασίας απορριμμάτων δίπλα στο καζίνο

1
44

Εκτός από Μητροπολιτικό Πάρκο, χώρους ψυχαγωγίας, οικιστικές περιοχές κλπ το Ελληνικό θα φιλοξενήσει και χώρο επεξεργασίας των απορριμμάτων των όμορων δήμων, όπως τουλάχιστον δήλωσε η υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη κατόπιν ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησε με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάνταη.

Η κα Βαλαβάνη σχολίασε ότι ο παραπάνω χώρος είναι απολύτως απαραίτητος προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας.

Για τη συγκεκριμένη μονάδα απαιτείται η παραχώρηση 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης του Ελληνικού, για την οποία έχει ήδη συμφωνηθεί η παραχώρησή της στην εταιρεία Lamda Development με στόχο την αξιοποίησή της.

Στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), τον ιδιοκτήτη της έκτασης που δεν είχε ενημερωθεί για το ζήτημα, εκτιμούν ότι η κίνηση Βαλαβάνη αποτελεί την πρώτη από σειρά υπαναχωρήσεων που θα κάνει το Ελληνικό Κράτος σε σχέση με τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τη Lamda Development το φθινόπωρο του 2014.

—Έβαλε «πλάτη» ο Τσιρώνης

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαλαβάνη, ο υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης,  δήλωσε ότι η δήλωση «για παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων για διαχείριση απορριμμάτων τεσσάρων όμορων δήμων είναι απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε σήμερα (διαβάστε τι προβλέπει αναλυτικά εδώ)«.

«Ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους» πρόσθεσε ο αναπλ. υπουργός.

«Παρόλο που το Υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις» κατέληξε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.