Η Πράσινη Εβδομάδα 2015 στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

0
25

Στο πλαίσιο της «πράσινης» εβδομάδας GreenWeek 2015, του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, σε ολόκληρη την Ευρώπη διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στη σημασία της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας είναι ανάμεσα στους επτά οργανισμούς από την Ελλάδα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχουν στο Green Week 2015 Nature.  Η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ευαισθητοποίηση του τοπικού, αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο πληθυσμού» μέσω της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ με σκοπό την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Κατά την υλοποίηση των εκδηλώσεων αυτών θα διοργανωθούν προβολές ενημερωτικού υλικού και παρουσιάσεις για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στις αίθουσες προβολών των δύο Κέντρων Πληροφόρησης στο Πόρτο Λάγος και στην Κεραμωτή. Μετά τις ενημερωτικές προβολές θα ακολουθεί περιήγηση, συνοδεία ξεναγών του ΦΔ, σε κοντινές περιοχές ενδιαφέροντος προκειμένου οι επισκέπτες να συνδυάσουν την προσλαμβανόμενη πληροφορία με βιωματικές εμπειρίες.

Ανάλογα με το ενδιαφερόμενο κοινό θα υπάρχει η δυνατότητα ώστε οι προβολές και οι ξεναγήσεις να γίνουν και στα αγγλικά. Στις 3 Ιουνίου θα είναι ανοιχτό το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή- Καβάλας και στις 4 Ιουνίου το Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας -Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης.

Τις ημέρες αυτές θα πραγματοποιηθούν από δυο ξεναγήσεις, μία στις 10:00 και μία στις 12:30, δίωρης διάρκειας η καθεμία. Η προσέλευση πρέπει να γίνεται μίση ώρα νωρίτερα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους στο τηλ. 2541096646 για το Κέντρο Πληροφόρησης λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και στο τηλ. 2591051831 για το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου.

Σχόλια