Η δράση «Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από τη θάλασσα» στο European Maritime Day 2015

0
13

Το MEDASSET παρουσίασε τη δράση του «Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από τη θάλασσα» στο workshop με τίτλο «Innovative business models for marine litter in Europe” στα πλαίσια του European Maritime Day 2015 που έλαβε χώρα στον Πειραιά 28 και 29 Μαΐου.

Η δράση “Healthy Seas” αφορά στη συλλογή κατεστραμμένων διχτυών σε συνεργασία με αλιευτικούς συλλόγους. Επαγγελματίες δύτες θα αναλάβουν την ανάσυρση «διχτυών φαντασμάτων» από το βυθό της θάλασσας, τα οποία εν συνεχεία θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση για να γίνουν πρώτης ποιότητας νήματα από νάιλον, υλικό που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην παραγωγή ρούχων.

Η αυξανόμενη απειλή των θαλάσσιων απορριμμάτων συμπεριλαμβανομένων των απορριπτόμενων διχτυών βρέθηκε στο επίκεντρο των παρουσιάσεων του συγκεκριμένου workshop.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καινοτομία του προγράμματος που θεσμοθετεί την διατομεακή συνεργασία ανάμεσα σε εταιρείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλιευτικούς συλλόγους και ομάδες δυτών, προκειμένου να μειωθούν τα απορρίμματα που ρυπαίνουν τις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές θάλασσες και τα οποία ευθύνονται για τη θανάτωση πολλών θαλάσσιων ζώων.

Το Healthy Seas αποτελεί πρότυπο κυκλικής οικονομίας και επεκτείνει τη δράση του σε όλη την Ελλάδα.

To workshop με τίτλο «Innovative business models for marine litter in Europe” διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sustainable Development (MIO-ECSDE) και το ECNC Group.

Σχόλια