Ο Καραγκιόζης καθαρίζει την παραλία Σταμνάς στη Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού

0
46

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου διοργανώνει μαζί με την Τοπική Κοινότητα Σταμνάς ημέρα καθαρισμού της παραλίας Σταμνάς την Παρασκευή 5  Ιουνίου στις 11 π.μ. Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Σταμνάς συμμετέχουν το Δημοτικό Σχολείο Σταμνάς, καθώς και εθελοντικές ομάδες του δήμου Μεσολογγίου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου προσφέρει με ελεύθερη είσοδο την παράσταση θεάτρου σκιών του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού «Ο Καραγκιόζης στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού».  Η παράσταση θα δοθεί στις 9:00 μ.μ στο θεατράκι του Αιτωλικού, στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος σε κάθε πολίτη του Εθνικού Πάρκου από τους μικρούς μας φίλους.

Το θέμα της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» για το 2015 είναι «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας Πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή». Δεδομένου ότι ο πλανήτης μας έχει πεπερασμένες αντοχές, η αειφορία αποτελεί την μόνη βιώσιμη στρατηγική για την εξασφάλιση του μέλλοντος των επόμενων γενεών.

Η ευημερία των ανθρώπων δεν είναι αναγκαίο να έχει περιβαλλοντικό κόστος για τον πλανήτη. Παρόλα αυτά αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερους φυσικούς πόρους σε σύγκριση με αυτούς που μπορούν να παραχθούν με βιώσιμο τρόπο.

Η αειφορία είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξοικονόμηση πόρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προάγει μια οικονομική ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Έτσι, η υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη μπορεί να αποκτήσει κεντρική θέση στην ανάπτυξη μιας αειφόρου οικονομίας που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Σχόλια