Πτολεμαΐδα V: εκπτώσεις "καλής θέλησης" ζήτησε από τη Mitsubishi-Hitachi ο Λαφαζάνης

0
174

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που πρόκειται να κατασκευάσει την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον Rainer Kiechl, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mitsubishi-Hitachi Power Systems Europe και τον υπεύθυνο του Τμήματος Πωλήσεων, Matthias Jochem.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ, Φώτης Καραγιάννης, .

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι η κατασκευή του έργου έχει την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, ζήτησε, όμως, στους υπεύθυνους της Mitsubishi-Hitachi να προβούν σε μια χειρονομία ουσιαστικής μείωσης του τιμήματος του έργου.

Όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και εύλογο, προσθέτοντας ότι μια θετική ανταπόκριση από την πλευρά της εταιρείας θα συνιστούσε, πέραν των άλλων, και μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά αυτές τις ώρες από μια βαθιά οικονομική κρίση.

 

Σχόλια