Το Αρχιπέλαγος στο European Maritime Day – Ιχθυοκαλλιέργειες και πλαστικά στη θάλασσα

0
9

Το Αρχιπέλαγος συμμετέχει στη σημαντική διοργάνωση της Ευρωπαϊκής επιτροπής European Maritime Day που πραγματοποιείται φέτος στον Πειραιά στις 28 και 29 Μαΐου.

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις θάλασσες, στην οποία συμμετέχουν πολλοί αξιόλογοι εξειδικευμένοι επιστήμονες και φορείς από όλη την Ε Ε.

Στο πλαίσιο του European Maritime Day, το Αρχιπέλαγος, διοργανώνει την ομάδα εργασίας για την ιχθυοκαλλιέργεια μαζί με το Νορβηγικό Ινστιτούτο SINTEF, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο σκανδιναβικό ερευνητικό οργανισμό, εξειδικευμένο και στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας.

Αντικείμενο της ομάδας εργασίας, είναι το κατά πόσο είναι πραγματικά εφικτή η αειφορική ιχθυοκαλλιέργεια και με ποιους τρόπους είναι δυνατό να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Παράλληλα, το Αρχιπέλαγος συμμετέχει σήμερα και στην ομάδα εργασίας με θέμα «Tο πρόβλημα των πλαστικών στις θάλασσες μας», ως μέλος του Πανευρωπαϊκού δικτύου Seas at Risk (SAR). To SAR απαρτίζεται από μη κυβερνητικούς οργανισμούς εξειδικευμένους στη θαλάσσια προστασία.

Σύντομα το Αρχιπέλαγος θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα των καίριων θεμάτων που θα συζητηθούν από τις ομάδες εργασίας.

Σχόλια