Πρόσφυγες-αγρότες με μισθούς 3000 Ευρώ

2
101

Ένα τριετές πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης προσφύγων στον αγροτικό τομέα με απολαβές που θα ξεπερνούν τα 3.000 Ευρώ το μήνα πρόκειται να υλοποιήσει η Ελβετία, ώστε οι αγρότες της χώρας να μην «ξεμείνουν» από χέρια μετά την ψήφιση ενός νόμου τον Φεβρουάριο του 2014 που περιορίζει δραστικά τις επιτρεπόμενες ποσοστώσεις εργαζομένων από την ΕΕ.

Τον πρώτο μήνα ο μισθός θα διαμορφωθεί στα δύο χιλιάδες ευρώ για να ξεπεράσει τα τρεις χιλιάδες Ευρώ από τον επόμενο.

Το πρόγραμμα συντονίζουν η Ένωση Ελβετών Αγροτών και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM).

Ήδη η Ένωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών τους οποίους προτίθεται να εντάξει επαγγελματικά στις αγροτικές εργασίες (επί πληρωμή) και με παράλληλες παροχές, όπως η εκμάθηση της γλώσσας.   Στόχος είναι οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν να ενσωματωθούν αρμονικά στην ελβετική κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή μόλις ένας στους τρεις πρόσφυγες στην Ελβετία εντάσσεται στην αγορά εργασίας μετά από λίγα χρόνια διαμονής στην κεντροευρωπαϊκή χώρα.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι αγρότες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα καθώς θα έχουν πρόσβαση σε τοπικό εργατικό δυναμικό αντί να απασχολούν εποχικούς εργάτες από τρίτες χώρες.

Σημειώνεται ότι ο γεωργικός τομέας της Ελβετίας απασχολεί περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους, κυρίως Πολωνούς και Πορτογάλους, οι οποίοι πιθανότατα θα χάσουν τις δουλειές τους.

econews

2 Σχόλια

  1. γεια σας θα ηθελα μια διευθυνση η ενα τηλεφωνο για να στνενοηθω γιατι θελω και ενδιαφερομαι για την δουλεια στην ελβετια οκ

  2. γεια σας ενδιαφερομαι για εργασια ως αγροτης στην ελβετια καποιο τηλεφωνο για να κανω αιτηση???

Comments are closed.