Καιρός-ΕΜΥ: ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

0
65

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ που προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Τρίτη (26-05-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως από τις βραδινές ώρες.

2. Αύριο Τετάρτη (27-05-2015)

α) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

β) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την “Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και από τις μεσημβρινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα εκτός από την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους, τη νύχτα όμως στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

3. Την Πέμπτη (28-5-15) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους άλλα από το βράδυ στη δυτική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν.

4. Την Παρασκευή (29-5-15) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Σχόλια