Συνέδριο για τη βιομηχανική συμβίωση και τα απόβλητα από το ΕΜΠ – 21&22 Μαΐου

0
12

To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει σήμερα 21 και αύριο 22 Μαΐου, το Διεθνές Συνέδριο IWWATV2015 (http://iwwatv.uest.gr) για την επεξεργασία και αξιοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων και τη βιομηχανική συμβίωση. Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Ξενοδοχείο President παρουσία αξιόλογων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή εκπροσώπους της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση αποβλήτων, την προστασία του περιβάλλοντος με την παράλληλη εξοικονόμηση πόρων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη, επεξεργασία και αξιοποίηση διαφορετικών ρευμάτων αποβλήτων. Το Συνέδριο IWWATV 2015 είναι συνέχεια του συνεδρίου SYMBIOSIS2014 (http://www.conference2014.esymbiosis.eu/) και στοχεύει μεταξύ άλλων στην προώθηση της βιομηχανικής συμβίωσης, στην αξιοποίηση βιομηχανικών παραπροϊόντων, στην αποτελεσματική επεξεργασία αποβλήτων και λυμάτων.

Με τον τρόπο αυτόν θα επιτευχθεί η μείωση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων, προωθώντας την κυκλική οικονομία και αποδοτικότητα πόρων, όπως και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα σε μια περίοδο που οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα μας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.iwwatv.uest.gr/index.php/conference/register.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το δηλώσουν κατά την εγγραφή τους στον παραπάνω σύνδεσμο. Σημειώνεται πως θα υπάρχει μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά. Η ατζέντα του συνεδρίου είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: http://iwwatv.uest.gr/images/agenda.pdf.

Σχόλια