Τέλη κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του έτους ψηφίζει η κυβέρνηση

0
220

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που στόχο έχει την άμεση αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή, έχει μεταβατικό χαρακτήρα (θα ισχύσει μόνο για το 2015) και ουσιαστικά απευθύνεται στους οδηγούς που έχουν θέσει το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς ακινησίας.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, όποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας, δεν θα πληρώνει τέλη για το σύνολο της χρονιάς, αλλά μόνο για το διάστημα που θα μεσολαβεί από τον μήνα άρσης ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους.

Έτσι, αν κάποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας τον Ιούλιο, θα πληρώσει το 50% των ετήσιων τελών κυκλοφορίας καθώς θα μπορεί να κυκλοφορήσει το όχημά του για κάτι λιγότερο από έξι μήνες.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της τροπολογίας:

«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτα ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού, καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας».

Σχόλια