Απάτη η Κλιματική Αλλαγή λέει σύμβουλος πρωθυπουργού

2
51

Ο Μώρις Νιούμαν κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι παρά μια απάτη, ένα τέχνασμα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την εξαπάτηση του κοινού και τη δημιουργία μίας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων υπό τον έλεγχο τους.

«Ο πραγματικός στόχος είναι η συγκέντρωση πολιτικής εξουσίας και η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι απλά το δόλωμα, όχι το αποτέλεσμα της ανεξάρτητης και ανεπηρέαστης παρατήρησης επιστημόνων και ακτιβιστών», αναφέρει ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας σε άρθρο του στην εφημερίδα The Australian.

Η παρέμβαση προηγήθηκε της επίσκεψης στην Αυστραλία της επικεφαλής της Συμφωνίας Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, Κριστιάνα Φιγκέρες. Η αξιωματούχος του ΟΗΕ έχει απευθύνει έκκληση στην Αυστραλία να περιορίσει την παραγωγή και κατανάλωση του ρυπογόνου άνθρακα.

Ο Νιούμαν αποτελεί γνωστό σκεπτικιστή της κλιματικής αλλαγής που υποστηρίζει πως το 95% των κλιματικών μοντέλων είναι λανθασμένα, ωστόσο στο πρόσφατο άρθρο του προχώρησε σε ακραίες θεωρίες συνωμοσίας εμπλέκοντας τον ΟΗΕ, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, αλλά και τον Λευκό Οίκο.

Όπως γράφει στο άρθρο του, οι υπέρμαχοι της θεωρίας της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής “αντιτίθενται στον καπιταλισμό και την ελευθερία και έχουν ανάγει την περιβαλλοντική καταστροφολογία σε φλέγον ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη για να πετύχουν τους σκοπούς τους».

Σημειώνεται ότι η Αυστραλία κατέχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις στις κατά κεφαλήν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και δέχεται διεθνείς πιέσεις για να λάβει ισχυρότερα μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ έχει εκφράσει στο παρελθόν την αντίθεσή του με τη θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, ενώ ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε μετά την εκλογή του ήταν η κατάργηση ενός αμφιλεγόμενου φόρου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για τις βιομηχανίες.

Ανεξάρτητες περιβαλλοντικές οργανώσεις της Αυστραλίας εξέφρασαν την αντίδρασή τους στις δηλώσεις του Νιούμαν και απαίτησαν την παραίτησή του.

«Πρόκειται είτε για εκ προθέσεως παραπλάνηση του κοινού είτε περί ανικανότητας κατανόησης της επιστημονικής συναίνεσης. Στην οποία περίπτωση [σσ. ο Νιούμαν] δεν έχει καμία δουλειά να συμβουλεύει την κυβέρνηση», δήλωσε η Αμάντα Μακένζι, επικεφαλής της οργάνωσης Climate Council.

Σύμφωνα με την Διακυβερνητική Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η παγκόσμια μέση θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 4,8 βαθμούς Κελσίου στα τέλη του αιώνα που διανύουμε, εξέλιξη που θα προκαλέσει έντονες ξηρασίες, πλημμύρες και άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

econews

2 Σχόλια

  1. Επρεπε να σας το πει ένας οικονομολόγος για να βγει θέμα περί απάτης της κλιματικής αλλαγής? Τους ειδικούς τους αγνοείται?

Comments are closed.