Πετρελαιοκίνηση: "πράσινο" φόρο σε ταξί και φορτηγά διαψεύδει ο Τσιρώνης

0
34

Μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης στην Ελλάδα φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, να διαψεύδει την πληροφορία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσιρώνης στην ιστοσελίδα enikonomia.gr, ο αναπλ. υπουργός υποστήριξε ότι «τα πετρελαιοκίνητα οχήματα -αυτοκίνητα, ταξί, φορτηγά και γενικότερα τα μεταφορικά μέσα- είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα».

Τόνισε μάλιστα πως το ένα κράτος-μέλος μετά το άλλο λαμβάνουν μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, καθώς οι εκπομπές μικροσωματιδίων αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για την υγεία των πολιτών.

«Στην Ελλάδα, και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους πολίτες που ζουν εκεί. Δεν είναι δυνατό να αντικρίζεις καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά που κατά την εκκίνηση ή την πορεία τους να δημιουργείται ένα πυκνό μαύρο σύννεφο που δεν σου επιτρέπει να δεις ούτε την πινακίδα του και να αναρωτιέσαι πώς κανένας αστυνομικός, κανένα ΚΤΕΟ ή γενικότερα κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει κόψει από την κυκλοφορία αυτά τα οχήματα» τόνισε με έμφαση ο υπουργός.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει» τονίζει ο κ. Τσιρώνης, επικαλούμενος την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει πως ένας επιπλέον λόγος που τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ρυπαίνουν περισσότερο στην Ελλάδα έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν συντηρούνται σωστά, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε «ωρολογιακές βόμβες» για τη δημόσια υγεία.

H θέση του υπουργού για την πετρελαιοκίνηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως προαναγγελία επιβολής «πράσινου» φόρου, ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει τεθεί επισήμως από το υπουργείο.

Λίγες ώρες μετά, ο κ. Τσιρώνης εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία τόνισε ότι ουδέποτε μίλησε για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση και διέψευσε κατηγορηματικά κάθε τέτοια πληροφορία.

«Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης πιστεύει και ανέλυσε πολιτικά την ανάγκη για μετάβαση σε μία οικονομία με λιγότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια» αναφέρεται σχετικά.

econews

Σχόλια