Βγήκαν μαχαίρια από Λαφαζάνη και Λοβέρδο για τα ενεργειακά

0
12

Σκληρή κόντρα μεταξύ του βουλευτή του Πασόκ, Ανδρέα Λοβέρδου και του υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη έλαβε χώρα στη Βουλή με τον πρώτο να κατηγορεί τον υπουργό ως «εκπρόσωπο της δραχμής» και τον κ. Λαφαζάνη να κάνει λόγο για «ύπαρξη “πέμπτης φάλαγγας” πολιτικών υπαλλήλων που λειτουργεί στο εσωτερικό της χώρας υπέρ των πιστωτών και αναγορεύει την οποιαδήποτε κριτική ασκείται στο Ευρωπαϊκό κατεστημένο σε επίθεση κατά της Ελλάδας».

Οι διαξιφισμοί είχαν ως επίκεντρο την ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική, σε συνάρτηση με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και την «εξομάλυνση των σχέσεων με την ΕΕ».

Ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης λέγοντάς του: «Είστε ο κύριος εκπρόσωπος στο θέμα της δραχμής, αλλά η μάχη σας είναι χαμένη». «Είστε ο κύριος εκπρόσωπος της δραχμής και όσων κομπραδόρικων συμφερόντων έχουν συνδεθεί με αυτή. Όχι βέβαια συνειδητά, αλλά ως πολιτική συναρμολόγηση», είπε καιπρόσθεσε: «Απήντησε ο οπαδός της δραχμής, ο οπαδός της πτώχευσης και αυτός που υπερασπίζεται τη ρήξη. Είστε ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής μέσα στην κυβέρνηση. Είστε ο σκληρότερος κριτής για όσα λέει έξω από την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός. Είστε θλιβερή μειοψηφία στη χώρα. Το σχέδιο Β που επικαλείστε δεν θα περάσει».

«Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός, ούτε μπανανία. Εφαρμόζουμε ανεξάρτητη πολιτική, που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το «εάν σκοπεύει να ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί αναπόφευκτης σύγκρουσης με τη «γερμανική Ευρώπη», ή να διαφοροποιήσει τη θέση του σε σχέση με την ενεργειακή πολιτική της χώρας.»

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι δεν  υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός κανόνας που να επιβάλει πώληση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ή να προβλέπει ότι η ΡΑΕ μπορεί αυθαίρετα να επιβάλει αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε να απαγορεύει να περάσει από τη χώρα μας αγωγός που θα μεταφέρει ρώσικο αέριο.

«Μπορεί να ενοχλούνται κάποια κέντρα υπερατλαντικά, ή κάποια κέντρα στην Ευρώπη. Αλλά τι να κάνουμε; Εμείς πρέπει να υπηρετήσουμε το εθνικό μας συμφέρον, το εθνικό μας όφελος» υπογράμμισε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ.

Επίσης, τόνισε ότι «θέλουμε τη χώρα μας πλουραλιστικό και αναβαθμισμένο διεθνή ενεργειακό κόμβο, διότι αυτό υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και σύσσωμος ο ελληνικός λαός το αναγνωρίζει. Καταλαβαίνει ότι κάνουμε μια ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα.»

Τέλος, απάντησε στην προσωπική επίθεση που του εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδος ότι είναι «ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής» και «θλιβερή μειοψηφία στη χώρα», τονίζοντας: «Απευθύνεστε σε εμένα και ψάχνετε να βρείτε ποίου είμαι οπαδός και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Βεβαίως είμαι οπαδός. Είμαι οπαδός της χώρας μου. Είμαι οπαδός της  Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Είμαι οπαδός της υπεράσπισης του εθνικού μας και του δημοσίου συμφέροντος.»

Σχόλια