Ιαπωνία: στο δίκτυο πλωτά φωτοβολταϊκά 2,9MW σε ανακυκλώσιμες πλατφόρμες

0
533

Συνδέθηκαν με το δίκτυο τα δύο πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 1,7 Μεγαβάτ και 1,2 Μεγαβάτ που κατασκεύασε και εγκατέστησε κοινοπραξία της ιαπωνικής εταιρεία ηλεκτρονικών Kyocera και της Century Tokyo Leasing στους ταμιευτήρες Νισιχίρα και Χιγκασιχίρα αντίστοιχα.

Τα πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα θα παράγουν 3.300 Μεγαβατώρες ενέργειας ετησίως και θα πωλούν την ενέργεια στον πάροχο Kansai Electric Power Co με το σύστημα των εγγυημένων τιμών.

Τα πάρκα αποτελούνται από 11.256 φωτοβολταϊκά στοιχεία της Kyocera, προσαρμοσμένα σε ειδικές πλατφόρμες αγκιστρωμένες στον πυθμένα των λιμνών.

Σύμφωνα με την Kyocera την αποδοτικότητα των στοιχείων, έκαστο ισχύος 255 Βατ, θα αναβαθμίσει η ψυκτική δράση του νερού. Οι πλατφόρμες εμποδίζουν την εξάτμιση του νερού των ταμιευτήρων και την ανάπτυξη φυκών και είναι εξολοκλήρου ανακυκλώσιμες αφού έχουν κατασκευαστεί από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας που ανταπεξέρχεται στην ηλιακή ακτινοβολία και τη διάβρωση.

Επίσης, οι πλατφόρμες είναι σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να ανταπεξέρχονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες που πλήττουν συχνά τις ακτές της Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μάλτα αναπτύσσουν πλωτά φωτοβολταϊκά για πρώτη φορά σε ανοιχτή θάλασσα.

econews

Σχόλια