Λαφαζάνης: το κυνήγι είναι ψυχαγωγία που αναδεικνύει μια νέα ποιότητα ζωής

0
4360

Ολοκληρώθηκε η ετήσια κλαδική έκθεση ‘OUTDOOR EXPO 2015’ με θέμα το κυνήγι και τις παραδοσιακές υπαίθριες δραστηριότητες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή 27 Μαρτίου από τον Υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ στη τελετή παραβρέθηκαν οι τέως υπουργοί και βουλευτές, από τη ΝΔ οι κκ Σταύρος Καλαφάτης, Θανάσης Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος, Νίκος Καντερές, από τους ΑΝΕΛ η Σταυρούλα Ξουλίδου, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, o αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος και χωροταξίας Κρήτης κ. Νίκος Καληγέρης και πλήθος επισήμων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της OUTDOOR EXPO 2015 ο κος Λαφαζάνης στο σύντομο χαιρετισμό μεταξύ άλλων δήλωσε: «Έχω πλήρη συνείδηση, ως υπουργός μιας νέας ριζοσπαστικής κυβέρνησης, ότι για να υπάρξει κυνήγι πρέπει να υπάρχει περιβάλλον, πρέπει να έχουμε αειφόρο ανάπτυξη, να έχουμε δάση, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, αλλιώς το κυνήγι δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Ο πραγματικός κυνηγός είναι αυτός που διαφυλάσσει όλα αυτά τα αγαθά που κληρονομήσαμε και που πρέπει να τα αφήσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για να τα χαρούν και εκείνα. Ο πραγματικός κυνηγός δεν πηγαίνει απλά για να θηρεύσει. Πηγαίνει για την αναψυχή, για την ψυχαγωγία, για τον περίπατο, για την κοινωνική συναναστροφή. Για όλα αυτά που κάνουν το κυνήγι ένα από τα ωραιότερα σπορ«.

Με αυτή την έννοια, εμείς πάντα θα είμαστε δίπλα σας, πάντα θα υποστηρίζουμε εκείνες τις προσπάθειες σας που θέλουν να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν το περιβάλλον, να το διατηρήσουν και να το προστατεύσουν. Που θέλουν την αειφόρο ανάπτυξη και καταλαβαίνουν ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει ως επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη. Η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον δεν είναι αντιπαραγωγικός πόρος αλλά η κινητήριος δύναμη για να πάμε σε μια ουσιαστική παραγωγική ανάπτυξη με προοπτική για το μέλλον…
Χαιρετίζω την προσπάθειά σας! Θα είμαστε κοντά σας στις καλές προσπάθειες που γίνονται στα πλαίσια κανόνων, στα πλαίσια θεσμών και μέσα σε μια οπτική που βλέπει την ποιότητα ζωής πάνω από όλα. Και το κυνήγι αυτό επιχειρεί να αναδείξει: μια νέα ποιότητα ζωής!».

—Αντιδράσεις

Όπως θα αναμενόταν οι δηλώσεις Λαφαζάνη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα στην Αττική, Γιώργος Καραμέρος σχολίασε δηκτικά στο twitter ότι «Ο σύντροφος Λαφαζάνης σε σχετική έκθεση που πήγε (!) χαρακτήρισε το κυνήγι ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή» αναρτώντας φωτογραφία του κ. Λαφαζάνη δίπλα σε σκοτωμένα θηράματα.

Επίσης, η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) έκανε λόγο για «τακτική κοντόφθαλμης πολιτικής των πελατειακών σχέσεων με ομάδες και συμφέροντα προς άγραν ψήφων» αντίστοιχη με αυτή που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες «μη ριζοσπαστικές» κυβερνήσεις.

Μάλιστα, γνωστοποιεί ότι πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης γούνας για να τονίσει την ανάγκη στήριξης των βιοτεχνιών γούνας.

«Πού έγκειται η διαφορά της από τις παλαιές κυβερνήσεις, που ασπάζονταν ακριβώς τις ίδιες απόψεις και που οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων καταψήφισαν προσδοκώντας μια άλλη πολιτική σκέψη και αντίληψη για τους βιολογικούς μας εταίρους σε αυτό τον πλανήτη, βασιζόμενοι και στα γραπτά κείμενα της καθ ύλην αρμόδιας θεματικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;» αναρρωτιέται η ΠΦΠΟ.

«Η φιλοζωική κοινότητα εξανίσταται με αυτά τα δείγματα γραφής στον τομέα των δικαιωμάτων των ζώων και επιφυλάσσεται αλλά θέλει ακόμη να ελπίζει οτι δεν εξαπατήθηκε και οτι πραγματικά η νέα κυβέρνηση – όταν ξεφύγει από την μέγγενη των άθλιων δανειστών μας – θα αντιληφθεί τι σημαίνει ριζοσπαστική πολιτική στα ζητήματα της φύσης και του περιβάλλοντος.

Μια επίσκεψη δε στις αιματοβαμμένες επιχειρήσεις γούνας και στα κυνηγετικά περάσματα όπου δολοφονούνται αδιακρίτως χιλιάδες πουλιά ακόμη και την εποχή της μετανάστευσης θα πείσουν τους κυρίους Λαφαζάνη και Παπαδερακη και κάθε άλλο όψιμο υποστηρικτή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια