Ρηχός σεισμός διαρκείας με μέγεθος 6,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

0
67

Μεγάλη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νοτιότερο τμήμα της Ιαπωνίας και ειδικότερα στα νησιά Γιοναγκούνι. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία εν συνεχεία απέσυρε καθώς τελικά δεν καταγράφηκαν σεισμικά κύματα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν ρηχό, μεταξύ 17 και 20 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 75 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή της Ταϊβάν.

Ένα πρώτο κύμα ύψους περίπου ενός μέτρου αναμένεται να πλήξει τη νήσο Μιγιάκο, έναν δημοφιλή καταδυτικό προορισμό, ενώ πολλές ακόμη περιοχές και νησιά της ιαπωνικής επικράτειας απειλήθηκαν από το ενδεχόμενο τσουνάμι. Η δόνηση σύμφωνα με πληροφορίες του NHK ήταν διάρκειας πολλών δεκάδων δευτερολέπτων.

Σε εικόνες που μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση η θάλασσα έμοιαζε ακόμη ήρεμη περίπου 15 λεπτά μετά το σεισμό.

Στην Ιαπωνία είχε καταγραφεί ένα μικρό τσουνάμι τον περασμένο Φεβρουάριο, που δεν είχε καμία σχέση εκείνο που είχε προκαλέσει ο σεισμός της 11ης Μαρτίου 2011, όταν σεισμικά κύματα έπληξαν τη χώρα, με τραγικό απολογισμό θυμάτων που ξεπέρασε τους 18.000 νεκρούς και το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα.

econews

Σχόλια