Ζάκυνθος: κάτοικοι έκλεισαν τον ΧΥΤΑ της ντροπής

0
195

Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή Σκοπός Ζακύνθου, από τους κατοίκους του χωριού Καλαμάκι που επηρεάζεται έντονα από τα προβλήματα του ΧΥΤΑ.

Αναλυτικότερα, περίπου 50 κάτοικοι έκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ στις 07:00 σήμερα το πρωί, με απώτερο σκοπό να πιέσουν τις αρμόδιες αρχές, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εύρεσης νέου χώρου για τα απορρίμματα του νησιού, καθώς στο συγκεκριμένο ΧΥΤΑ έχει λήξει ο χρόνος λειτουργίας.

Ακόμα, οι κάτοικοι του Καλαμάκιου, ζητούν την αποκατάσταση ενός τοιχίου το οποίο συγκρατεί τα απορρίμματα στο χώρο, καθώς εμφανίζει προβλήματα στατικότητας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα σκουπίδια να κατολισθήσουν στο κόλπο του Λαγανά, ο οποίος προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο ως χώρος ωοτοκίας της χελώνας καρέττα – καρέττα.

Επίσης, οι κάτοικοι έχουν θέσει αίτημα δημιουργίας υδραυλικής εγκατάστασης για την συγκέντρωση των στραγγιδίων ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσουν αυτά στην θάλασσα.

Το χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς ο οποίος υποσχέθηκε άμεση λύση του προβλήματος. Ο κ. Κολοκοτσάς, παρότρυνε τους κατοίκους να «ανοίξουν την είσοδο του ΧΥΤΑ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα συμφόρησης των σκουπιδιών στην πόλη του νησιού και στις τουριστικές περιοχές, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν» και υπογράμμισε ότι «θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στα αρμόδια υπουργεία της Αθήνας ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση για να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα».

Με άλλα λόγια έπρεπε να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι για να κάνει τη δουλειά του ο δήμαρχος και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα απορρίμματα του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια