ΔΕΗ: πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και κομματικά στελέχη στο ΔΣ πρότεινε ο Λαφαζάνης

0
67

Τον Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ και του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) αλλά και πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κατά την περίοδο 1988 – 1990, επέλεξε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης.

Ο κ. Λαφαζάνης ανακοίνωσε και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, που προτείνει ως εκπρόσωπος του Δημοσίου.

Ο κ. Παναγιωτάκης, 67 ετών, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, εργάζεται στη ΔΕΗ από το 1974 και είναι διευθυντής Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Ασφάλειας Εργασίας. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση στην επιχείρηση ως στέλεχος της παράταξης του ΚΚΕ στην εταιρεία και μετά τη διάσπαση του Συνασπισμού ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ ο υπουργός ΠΑΠΕΝ προτείνει τον Σταύρο Γούτσο, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στον τομέα διοίκησης και Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο κ. Γούτσος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.

Για μέλη του διοικητικού συμβουλίου προτείνονται επίσης:

Ο Γιώργος Ανδριώτης, πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ και μέλος του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτης του κ. Λαφαζάνη. Εχει εμπειρία άνω των 40 ετών στα υδροηλεκτρικά έργα της ΔΕΗ.

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου, στέλεχος επίσης της ΔΕΗ, ως τέως διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και διευθυντής της Ομάδας Εργου Ανάπτυξης Ορυχείων μέχρι το 2010.

Ο Παναγιώτης Πραματιώτης, πτυχιούχος φυσικός, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2000 είναι στέλεχος της ΜΟΔ ΑΕ. Και από το 2009 είναι προϊστάμενος του Τομέα Εφαρμογών Πληροφορικής και Ψηφιακής Τεχνολογίας της ΜΟΔ.

Σχόλια