Η COCO-MAT έδωσε την καρδιά της για τους πλημμυροπαθείς του Έβρου

0
336

Οι κάτοικοι της περιοχής του Έβρου, μιας ακριτικής γωνιάς της Ελλάδας στα σύνορα με την Τουρκία, δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης ασχολούμενοι κυρίως με αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων οι  αγρότες του Έβρου αντιμετωπίζουν δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά και αντίξοα φυσικά φαινόμενα.

Τη νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου ο ποταμός Έβρος υπερχείλισε λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα το νερό που πλημμύρισε να καταστρέψει αρκετά σπίτια σε παραποτάμιες περιοχές.

Οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην άμεση εκκένωση των χωριών που πλήγηκαν προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές των κατοίκων. Πολλά σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν αλλά ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θάνατοι.

Η Coco-Mat δεν θα μπορούσε να μην βοηθήσει τα νοικοκυριά της περιοχής να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Η εκστρατεία ξεκίνησε από την Ξάνθη όπου σε συνεργασία με τα σχολεία, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, τα παιδιά ζωγράφισαν με αστείρευτη φαντασία πάνω σε λευκά σεντόνια COCO-MAT για τους ανθρώπους του Έβρου!

Την 1η Μαρτίου, οι ζωγραφιές αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τα φορτηγά που μετέφεραν τα πράγματα της COCO-MAT για τους πλημμυροπαθείς προσφέροντας χαρά, αγάπη και αισιοδοξία στους ανθρώπους εκεί.

Από τη μια πλευρά δύο φορτηγά γεμάτα στρώματα, κρεβάτια, κομοδίνα και διάφορα άλλα χρηστικά είδη και περίπου σαράντα άνθρωποι και από την άλλη οι ατσαλωμένοι από τις δοκιμασίες ακρίτες, γεμάτοι στωική καρτερία και σεμνή αξιοπρέπεια, συνέβαλαν σε μια προσπάθεια που από «αποστολή βοήθειας» γρήγορα μετατράπηκε σε λαϊκή γιορτή, όπου θριάμβευσαν η ισχύς της ένωσης των ανθρώπων, η χαρά τής κοινότητας και το πανάρχαιο ελληνικό πανηγύρι.

Σχόλια