ΑΕΚ: σκληρό μαρκάρισμα Τσιρώνη στην Αγιά-Σοφιά

0
16

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, καθώς και ο πρότζεκτ μάνατζερ της Αγιά-Σοφιάς, Δημήτρης Ανδριόπουλος βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Υπουργείο, ώστε να συζητήσουν για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Τη συγκεκριμένη συνάντηση είχε οργανώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να παραστεί. Η συζήτηση έγινε με το στενό του συνεργάτη και νομικό σύμβουλο του Υπουργείου, Κώστα Διάκο.

Η πλευρά του Υπουργείου κατέστησε ξεκάθαρη τη θέση της, τονίζοντας ότι το γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί στα 26 στρέμματα που έχει η ΑΕΚ. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας κατόπιν μελέτης από βρετανική και βελγική εταιρεία.

Η τοποθέτηση αυτή, έκανε τους υπεύθυνους της Ένωσης να εκπλαγούν, καθώς μια τέτοια μελέτη για να γίνει χρειάζεται περίπου 200.000 με 300.000 ευρώ, χρήματα που ο Δήμος δεν θα μπορούσε να διαθέσει.

Οι υπεύθυνοι της Ένωσης αρχικά δεν πανικοβλήθηκαν, καθώς ήταν σίγουροι ότι η ΑΕΚ θα κέρδιζε στο ΣτΕ, ωστόσο τα στελέχη του Υπουργείου άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί ο νόμος που δημιουργήθηκε και επέτρεπε στον Δικέφαλο να κατασκευάσει γήπεδο παίρνοντας κάποια λίγα στρέμματα από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μάλιστα, όπως διαρρέουν από την ΑΕΚ, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι της Ένωσης έμειναν ξανά άφωνοι, καθώς όπως ανέφεραν τα στελέχη του Υπουργείου, σε περίπτωση που η ΠΑΕ δεχθεί να κάνει γήπεδο στα 26 στρέμματα, δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει χρήματα για τις νέες μελέτες, καθώς ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα έξοδα για τον διαγωνισμό ανάθεσης του έργου, καθώς και μέρος της χρηματοδότησης.

Όπως γίνεται φανερό οι δύο πλευρές δεν βρήκαν σήμερα κανένα σημείο επαφής και όρισαν νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου, με παρουσία του υπουργού, αλλά και του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας.ώστε να αναλυθεί στους ανθρώπους της ΑΕΚ η μελέτη του Δήμου. Παράλληλα, από την πλευρά της ΑΕΚ διαρρέουν ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και το ΥΠΕΚΑ δρούσαν τόσο καιρό σε συνεννόηση, προκειμένου να φέρουν την ΑΕΚ προ τετελεσμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ δεν επιθυμούσαν την παρουσία του  κ. Ανδριόπουλου στη συνάντηση. Τελικά εκείνος παρέστη ως σύμβουλος της ΑΕΚ επί τεχνικών θεμάτων και όχι ως εκπρόσωπος της Δικέφαλος 1924.

Σχόλια