Τα φωτοβολταϊκά αναπτύσσονται ταχύτερα από τις υπόλοιπες ΑΠΕ

0
15

Μια ακόμα έκθεση σχετικά με το μέλλον της πράσινης ενεργειακής αγοράς υποστηρίζει ότι τα φωτοβολταϊκά θα αναλάβουν τα σκήπτρα από την αιολική ενέργεια ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης τις επόμενες δεκαετίες.

Η έκθεση με τίτλο «The Green Energy Market – Industry Analysis, Market Size, Share, Growth, Trends and Forecast, 2013-19» της Transparency Market Research, προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από 470,1 δισ. δολάρια το 2012 θα ανέλθει σε 831,99 δισ. δολάρια σε τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Συνολικά, ο σύνθετος ρυθμός ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) της αγοράς των ΑΠΕ θα ανέλθει σε 8,3% ως το 2019 με τα φωτοβολταϊκά να υπερβαίνουν τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης με 14,6% χάρη στο μειούμενο κόστος του εξοπλισμού.

Τα φωτοβολταϊκά, σύμφωνα με την έκθεση, θα αναπτυχθούν με ρυθμούς ταχύτερους από τη βιομάζα, τα αιολικά, τα υδροηλεκτρικά και τη γεωθερμία παρότι τα υδροηλεκτρικά διατηρούν τη μερίδα του λέοντος στην καθαρή ηλεκτροπαραγωγή παγκοσμίως.

Τα νούμερα για την αγορά των ΑΠΕ ενδέχεται να αναθεωρηθούν προς τα πάνω λόγω της ταχύτατης ανάπτυξης στις χώρες της Ασίας.

Μεταξύ άλλων -και με έτος βάσης το 2012- η έκθεση εκτιμά το μέγεθος της αγοράς των αντιστροφέων σε 7,15 δισ. δολάρια, αναφέρει τη Βόρειο Αμερική ως την περιοχή με το μεγαλύτερο μερίδιο «πράσινης» ηλεκτροπαραγωγής με 32,2% και κατατάσσει την αμερικανική εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου, First Solar ως κορυφαίο κατασκευαστή φωτοβολταϊκών με μερίδιο αγοράς 6,9% παγκοσμίως.

econews

Σχόλια