Η Apple παρουσιάζει «έξυπνα» ρολόγια

1
426

Μια μεγάλη συλλογή «έξυπνων» ρολογιών χειρός, που συνδέονται στο διαδίκτυο και «τρέχουν» μια πληθώρα εφαρμογών (apps), παρουσίασε η Apple σε ειδική εκδήλωση, φιλοδοξώντας να προσελκύσει την προσοχή των καταναλωτών, όπως έχει κάνει με προηγούμενα προϊόντα της (iPhone, iPad κ.α.).

Μέχρι στιγμής, πάντως, τα «έξυπνα» ρολόγια άλλων εταιρειών δεν έχουν σημαντικές πωλήσεις και οι χρήστες δείχνουν μάλλον διστακτικοί ή αδιάφοροι να τα αγοράσουν. Η Apple αισιοδοξεί ότι θα αλλάξει αυτή τη διάθεση.

Τα ρολόγια Apple Watch θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 24 Απριλίου, αρχικά σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά και λίγες ακόμη αγορές, ενώ άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αργότερα. Σύμφωνα με το BBC, θα κοστίζουν από 349 έως 17.000 δολάρια, ανάλογα με τα μέταλλα από τα οποία είναι φτιαγμένα και το πόσο ακριβά είναι τα λουράκια τους.

Το μεγαλύτερο ρολόι θα έχει μέγεθος 42 χιλιοστών (1,7 ιντσών) και το μικρότερο 38 χιλιοστών (1,5 ιντσών). Τα μεσαία ρολόγια της συλλογής (συνολικά 38 μοντέλα) είναι από ανοξείδωτο χάλυβα και κοστίζουν από 549 έως 1.099 δολάρια. Άλλα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή από χρυσό.

Τα ρολόγια χρειάζονται περίπου δυόμιση ώρες για να φορτιστούν πλήρως. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήδη χιλιάδες εφαρμογές λογισμικού είναι διαθέσιμες, μεταξύ των οποίων από το Facebook, το Instagram κ.α.

Μεταξύ άλλων δυνατοτήτων, τα Apple Watch χειρός δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις, έχουν πλοήγηση GPS, κάνουν ανέπαφες χρηματικές συναλλαγές και ξεκλειδώνουν πόρτες δωματίων ξενοδοχείων ή ανοίγουν «έξυπνες» γκαραζόπορτες (αν είναι συμβατές με το λογισμικό τους).

Οι αναλυτές συμφωνούν ότι, όπως έχει συμβεί με τα smartphones και με τα tablets, τα smartwatches θα κριθούν τελικά από το πόσο χρήσιμες εφαρμογές θα προσφέρουν στον καταναλωτή – χρήστη, ώστε να δελεαστεί να τα φοράει, σε μια εποχή μάλιστα που κανείς τείνει να ξεχάσει τα ρολόγια χειρός και προτιμά να βλέπει την ώρα από το κινητό του. Ο σχεδιασμός και η ποιότητα των υλικών θα παίξουν επίσης ρόλο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις παγκόσμιες πωλήσεις ″έξυπνων″ ρολογιών φέτος διαφέρουν πολύ, από 6 έως 60 εκατομμύρια.

Στην ίδια εκδήλωση, η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο υψηλών προδιαγραφών μικρό φορητό υπολογιστή (notebook) με οθόνη 12 ιντσών, η τιμή του οποίου θα ξεκινάει από τα 1.300 δολάρια περίπου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.