Τα κύματα του ωκεανού «κοκάλωσαν» στο Ναντάκετ

0
578

Το Ναντάκετ είναι ένα νησί 50 χιλιόμετρα από το Κέηπ Κοντ της Μασσαχουσσέτης στον Ατλαντικό Ωκεανό. Όσοι έχετε διαβάσει το μυθιστόρημα «Μόμπυ Ντηκ» του Χέρμαν Μέλβιλ (ο οποίος παρεμπιπτόντως ουδέποτε είχε επισκεφθεί το νησί) θα γνωρίζετε το Ναντάκετ αφού από εκεί ξεκινά το κυνήγι της θρυλικής φάλαινας από το φαλαινοθηρικό Πίκουοντ υπό τις οδηγίες του εμμονικού Κάπτεν Άχαμπ.

Η φαλαινοθηρική ιστορία του Ναντάκετ έχει πλέον μπει στο χρονοντούλαπο και το νησί έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια εκπληκτική φωτογραφία από την παραλία του νησιού: ο ερασιτέχνης φωτογράφος Τζόναθαν Νίμερφρο «συνέλαβε» με την κάμερά του τα κύματα του ωκεανού παγωμένα και ακίνητα.

Ο Νίμερφρο δήλωσε στους New York Times  ότι η θάλασσα δεν εξέπεμπε κανέναν ήχο και παρομοίωσε την εμπειρία του με τη χρήση ωτοασπίδων.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι απίθανο να παγώσουν τα νερά στο λιμάνι μιας πόλης, δυσκολεύονται όμως να εξηγήσουν το φαινόμενο το οποίο όπως σημειώνουν δεν πρέπει να οφείλεται μόνο στις θερμοκρασίες σχεδόν 30 βαθμών κάτω από το μηδέν που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ψαράδες στο λιμάνι που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα είπαν πάντως ότι δεν θυμούνται να έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο.

Photo credit: Jonathan Nimerfroh

Σχόλια